Regija
ŽUPANIJA TRAŽI IZVOĐAČA RADOVA

Raspisan je natječaj za dvoranu u Babinoj Gredi
Objavljeno 23. ožujka, 2021.
BABINA GREDA

Nakon savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u predmetu nabave izgradnje i opremanja sportske dvorane OŠ "Mijat Stojanović" u Babinoj Gredi u ponedjeljak je, doznajemo od pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, Jadranke Mustapić Karlić, objavljen natječaj za izbor izvođača radova.

- Natječaj će biti otvoren 30 dana i ako sve bude prema planu, odnosno ako se predviđeni rok zbog opravdanih razloga ne bude morao pomicati, otvaranje ponuda trebalo bi biti 19. travnja, no sve će ovisiti o situaciji. Stoga je sada teško precizirati kada će radovi početi, jer prethode im pregled i ocjenjivanje pristiglih ponuda, a potom slijedi i žalbeni rok te će tek nakon što se ispuni sva procedura biti izabran izvođač radova - objasnila je pročelnica.

Uvođenje izvođača u posao predviđeno je u roku od mjesec dana od dana potpisivanja ugovora, a rok završetka radova je 24 mjeseca.

Ukupna vrijdnost gradnje i opremanja dvorane je 30 milijuna kuna s PDV-om, od čega će sufinanciranje Vukovarsko-srijemske županije, na temelju odluke Skupštine iz rujna prošle godine, biti sedam milijuna kuna, odnosno po 3,5 milijuna kuna za 2021. i 2022. godinu. Prema tripartitnom sporazumu, Općina Babina Greda sufinancirat će dvoranu s tri milijuna kuna, a ostatak iznosa osigurat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Gradnja dvorane je, podsjećamo, počela još 2014., ali je izvođač radova nedugo potom završio u stečaju i napustio gradilište. Krajem 2018. projekt je preuzela Vukovarsko-srijemska županija, a zbog proteka dosta vremena i potencijalne ugroze okolnih objekata na gradilištu morala je krenuti ispočetka. U konzultaciji s građevinskim stručnjacima odlučeno je da se ide u preprojektiranje.

Osnovna škola u Babinoj Gredi dobit će dvodijelnu sportsku dvoranu s proširenim borilištem. M.L.O.
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike