Regija
PPDIV NAGRADIO SVOJE POVJERENIKE

Nagrada Baranjki Silvani Hodak
Objavljeno 15. ožujka, 2021.
MECE - Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), i ove je godine nagradio najbolje sindikalne povjerenike. Rad PPDIV-a podijeljen je u četiri regije, a nagrade je dobilo osmero sindikalnih povjerenika, iz svake regije po dvoje. Područje Osječko-baranjske županije (i ostalih slavonskih županija) pripada u Regiju 2, a nagrađeni su Silvana Hodak, glavna sindikalna povjerenica Belja plus te Vlado Bajamić, sindikalni povjerenik osječkog Novog Agrara.

- Predloženi povjerenici svojim su radom u protekloj godini, ali i duže vrijeme, jer su za povjerenike svojih sindikalnih podružnica birani više puta, aktivno sudjelovali u svim sindikalnim aktivnostima, pa i u onima vezanima uz sklapanje kolektivnih ugovora u svojim tvrtkama, kojima su značajno poboljšana prava radnika - obrazložio je njihov izbor Ante Krajina, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a. Zbog druge sindikalne nagrade (prvu je dobila 2015.) zadovoljna je i ponosna Hodak koja je članom PPDIV-a postala još prije Domovinskog rata. Glavnom beljskom sindikalnom povjerenicom imenovana je 2013. godine.

- Sudjelujem u brojnim aktivnostima značajnim za položaj i poboljšanje uvjeta radnika - kaže Hodak, dodajući kako su, primjerice, na inicijativu PPDIV-a, uspješno odrađeni prvi pregovori s novim poslodavcem, Fortenova grupom te kako je očekuje i drugi krug pregovora. Što se Belja plus tiče, u Sindikatu PPDIV-a je oko 700 beljskih radnika. I.Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA MOMIRA, MILANA I BRANKA

15. Memorijalna utrka za 30. obljetnicu poginulih vitezova

2

PRIJEDLOG S VIJEĆNIČKE GOVORNICE

Prometno "prepolovljen" grad treba novu odluku

3

GRADSKO VIJEĆE POTVRDILO ODLUKU ODBORA

Priznanja za Dan Valpova primit će sedmero laureata