Crna kronika
BURNA SUBOTNJA VEČER U ĐAKOVU

Ljutiti BBB-ovci dogovorili masovnu tučnjavu jer su torcidaši prebojili mural
Objavljeno 14. ožujka, 2021.

Iako je Hajduk u subotu igrao utakmicu u Velikoj Gorici, a Dinamo u nedjelju u Varaždinu, navijači tih dvaju klubova iz Splita i Zagreba, njih 40-ak, odlučili su se potući u Đakovu. Tučnjava je bila dogovorena na parkiralištu kod tzv. Malog parka, a većinu sudionika činili su simpatizeri tih klubova s đakovačkog područja. U tučnjavi, u kojoj su osim šaka "radile" i drvene palice i kabeli te bacane bengalke teško je ozlijeđen mladić, koji je hospitaliziran u KBC-u Osijek.

Kako doznajemo, uzrok tučnjave je bizaran - prebojeni mural kod zgrade đakovačkog Zavoda za zapošljavanje. Prije nekoliko dana đakovački BBB-ovci naslikali su mural, a članovi Torcide ubrzo su ga - prebojili. Naljutilo je to simpatizere zagrebačkog nogometnog prvoligaša pa su za subotu navečer dogovorili tučnjavu s torcidašima u obližnjem parku. Do nje je i došlo nakon 20 sati.

- Policijska uprava osječko-baranjska je u 20.40 dobila dojavu da se u Đakovu okupilo više osoba te da bi moglo doći do tučnjave. Djelatnici PP Đakovo na mjestu su događaja zatekli dva 23-godišnjaka, koja su odvedena u službene prostorije na obavijesni razgovor. Pronađeno je nekoliko desetaka drvenih palica, bengalki i drugih predmeta za nanošenje ozljeda. Mlađi muškarac zadobio je teške ozljede te je prevezen u KBC Osijek - doznajemo iz policije.

Vijest o tučnjavi brzo se proširila Đakovom te nije dugo trebalo da na društvenim mrežama osvanu i videozapisi na kojima se vide mlade osobe s drvenim palicama u rukama na ulici, a neki su prema suparničkim navijačima bacali bengalke. Lokalni stanari prvo su čuli viku, a potom s prozora i balkona svjedočili masovnoj tučnjavi. Nekoliko minuta poslije, kako je zvuk policijskih sirena bivao sve glasniji, sudionici masovne tučnjave su se razbježali. Ubrzo je na parkiralište kod parka stiglo više policijskih automobila, ali i "marica". Navijači su iza sebe ostavili gotovo sve "oružje" koje je korišteno u tučnjavi. Dvije mlade osobe su uhićene, a istraga se nastavlja, pa bi prijava za tučnjavu moglo biti još.

Đakovčani su na društvenim mrežama komentirali tučnjavu, kakvih je, kažu, bilo i prethodnih godina. "Nadam se da će ozlijeđeni dečko biti dobro, to je najvažnije. Inače, u cijeloj je ovoj priči, s obzirom na odbačene palice na ulici, najviše profitirao moj susjed, koji proizvodi upravo te držalice za alat", jedan je od komentara. M.Bugarić

Milan Bugarić
Tuklo se šakama, nogama, palicama i kabelima, jedan je mladić teže ozlijeđen
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike