Novosti
28 NOVOPOZITIVNIH OSOBA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Vlasnik stana uhićen zbog "korona partya"
Objavljeno 12. ožujka, 2021.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvještava kako je u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 293 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus.

"Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, 4 na područja Našica, po 3 Ernestinova, Đakova, Petrijevaca i Valpova, a po jedna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Podgorača i Strizivojne. Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek - od kojih je 8 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 9 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina", izvještava Stožer.

Dodaje se i kako se na na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji trenutno nalazi 936 osoba.

"Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji. Dvije provjere bile su po dojavi građana, a u jednoj - u Belom Manastiru - osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi. Od 17 samoinicijativnih provjera u dva slučaja utvrđeno je kršenje te mjere. Naime, jučer su na Granični prijelaz Duboševica-Udvar kao izlazni putnici doputovala dva državljana Rumunjske, međutim oni su još 7. ožujka ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što nisu ispoštovali te su im uručeni prekršajni nalozi, odnosno izrečene novčane kazne po 8.000 kuna te 500 kuna za troškove postupka. Policijski službenici obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera", kažu iz Stožera.

Policijska uprava osječko-baranjska priopćava i da je 12. ožujka 2021. godine u 00.26 sati vlasnik jednog stana u Osijeku puštao glasnu glazbu i narušavao javni red i mir te organizirao/dopustio održavanje privatnog okupljanja protivno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnim okupljanju do najviše 10 osoba iz najviše dva kućanstva. Time je počinio prekršaj prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, uhićen je bez uporabe sredstava prisile u 00.56 sati, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 41 nadzor provođenja epidemioloških mjera - 34 u ugostiteljskim objektima, 5 u trgovinama i 2 u trgovačkim centima -  pri čemu su utvrdili tri nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.I.Sl.

Najčitanije iz rubrike