Crna kronika
SUMNJA SE NA ISTOG LOPOVA

U samo jednoj noći su ukradena tri automobila
Objavljeno 8. ožujka, 2021.
Jedna prometna nesreća i automobil ostavljen u kanalu uz slatinsku cestovnu obilaznicu otkrili su nesvakidašnju, rekli bismo, filmsku krađu automobila na širem području Slavonije, od Županje do Virovitice, možda i dalje. Zasad nepoznati lopovi uspjeli su u jednoj noći ukrasi čak tri automobila, a jedan od njih upravo je onaj kojim su sletjeli u kanal uz slatinsku obilaznicu. Drugog su ostavili uz cestu u Bušetini, zapadno od Virovitice, a za počiniteljima i trećim automobilom koji su ukrali virovitičko-podravska policija još traga.

Prema zasad neslužbenim informacijama, pretpostavlja se da su sve tri krađe povezane i da ih je počinila ista osoba. Ove krađe pokazuju kako su kod nas vlasnici automobila neoprezni ili su sigurni kako žive o svijetu poštenih ljudi, pa u svojim nezaključanim automobilima ostavljaju i ključeve. Naime, u sva tri slučaja automobili su bili parkirani ispred obiteljskih kuća s ključevima u bravici upravljača vozila, što je lopovu olakšalo, a i vjerojatno ga nanalo na krađu. Pitanje je da li bi to učinio da su automobili bili zakljuani.

Prvo je ukraden automobil Mitsubishi Carisma na požeškom području i tim su se vozilom počinitelji dovezli do slatinske obilaznice. Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacija, zbog puknuća gume vozač je izgubio nadzor nad vozilom i ono je završilo u kanalu. Vozač i njegovi pomagači (ako ih je bilo) očigledno nisu ozlijeđeni jer su krenuli u potragu za novim vozilom. U Slatini je ukradena Seat Ibiza, koja je također imala dostupne ključeve, a pronađena je na cesti u Bušetini nedaleko od Virovitice. Istraga će pokazati jesu li kradljivci napustili vozilo jer su ostali bez goriva ili zbog nečeg drugog. Uglavnom, potražili su i našli treće prijevozno sredstvo. Naime, nešto poslije 8 sati ujutro ukradena je Opel Astra sive boje virovitičkih registracijskih oznaka VT-965-DJ u kojoj su također bili ključevi. Nije poznato u kojem smjeru su se počinitelji uputili, ali policija intenzivno traga za njima.

– Budući da se treća krađa dogodila rano ujutro i da se pretpostavlja kako će i treći automobil, kad ostane bez goriva ili zbog nečeg drugog, počiniteljima postati viškom, molimo građane da nam jave informacije koje mogu pomoći u ovom slučaju. Dakle, ako vide vozilo ovih registracijskih oznaka na cesti, neka jave u prvu policijsku postaju ili ako primijete nešto neobično, na primjer nepoznate osobe koje provjeravaju parkirana vozila, da također te informacije jave prvoj policijskoj postaji - poručili su iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Policija također apelira na sve vlasnike vozila da ne ostavljaju ključeve u svojim automobilima niti u bilo kojem drugom prijevoznom sredstvu. To je, pokazalo se, mamac za kradljivce P.Žarković
Prvi ukradeni automobil pronađen je u kanalu uz cestu u blizini slatinske obilaznice
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi