Sport
VINKOVČANIMA (SAMO) BOD U KUSTOŠIJI

Cibalia ispustila dva pogotka prednosti, isključena joj dvojica igrača
Objavljeno 6. ožujka, 2021.

Nogometaši Cibalije propustili su se vratiti s još jednog gostovanja u nastavku drugioligaške sezone s tri boda. U Kustošiji su Vinkovčani vodili 2:0, a na kraju strepjeli hoće li uopće iz toga kvarta u metropoli donijeti bod kući. Naime, Cibalia je susret završila s devet igrača, no treba reći kako je i domaćinu prije kraja susreta isključen jedan igrač.
Prvo ime utakmice u Kustošiji, u svakom smislu, bio je napadač Cibalije Robert Perić-Komšić. Već u 4. minuti donio je Cibaliji vodstvo, a u četvrtoj minuti nastavka povećao prednost na 2:0. Samo dvije minute nakon Cibalijinih 2:0 domaći su preko Jana Jurčeca, koji je u nastavku ušao u igru, smanjili na 1:2, a u 67. minuti zbog drugog žutog kartona prema svlačionici morao je upravo dvostruki strijelac za Cibaliju. Brojčanu prednost Kustošija je iskoristila preko nekad velikog hrvatskog talenta Frana Brodića u 70. minuti, no ni četiri minute poslije isključen je bio Vištica, pa su obje momčadi igrale s deset igrača. Pred kraj utakmice crveni karton pokazan je i Francuzu u redovima Cibalije Yoahnnu Morelu Tiji. No bilo je malo vremena da Kustošija dođe i do potpunog preokreta.


Nakon što su uzeli bod u Kustošiji, "cibalijaši" su u sljedećem kolu domaćin Opatiji, momčadi iz gornjeg dijela tablice. K.L.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore
KUSTOŠIJA  2(0)

CIBALIA  2 (1)

ZAGREB - Stadion NK Kustošija. Sudac: Ante Terzić (Podstrana). Strijelci: 0:1 Perić-Komšić (4.), 0:2 Perić-Komšić (49.), 1:2 Jurčec (51.), 2:2 Brodić (70.). Žuti kartoni: Šušković-Jakopac, Barada, Vištica (Kustošija), Rugašević, Tia, Diyoke, Perić-Komšić (Cibalia). Crveni kartoni: Vištica (Kustošija), Perić-Komšić i Tia (Cibalia).

KUSTOŠIJA: Šušković, Šušković-Jakopac, Ljubanović (od 68. Plantak), Ivanković, Matteoni (od 68. de Souza), Havojić (od 46. Šimunić), Vukelić (od 82. Turković), Vištica, Brodić, Pavković (od 46. Jurčec) i Barada.

CIBALIA: Đaković, Oršolić, Miljanić (od 78. Galić), Jazvić (od 90. Laštro), Baltić, Perić-Komšić, Diyoke (od 78. Knežević), Išasegi, Tia, Pavlak (od 90. Karabatić) i Rugašević.
Najčitanije iz rubrike