Sport
POVRATNIK U CIBALIJU, UOČI KUSTOŠIJE

Rugašević: Vrijedimo za gornji dio tablice
Objavljeno 6. ožujka, 2021.

Bio je dio U-19 reprezentacije Hrvatske koja je igrala polufinale EP-a i na SP-u u generaciji "srebrnih vatrenih" Vrsaljka i Kramarića, ali i Andrijaševića, Ademija, Vukušića, Delača, ili tadašnjih igrača Osijeka Maglice i Leškovića. Za Cibaliju je igrao dok su nebesko-plavi bili u Europi, a Dario Rugašević ove se zime još jednom odlučio vratiti u klub gdje je i počeo seniorsku karijeru te tako pomoći mladim igračima. A i sebi u ostvarenju bar još jednog kvalitetnog ugovora koji će mu olakšati život poslije karijere.

- Neobično mi je sada u Cibaliji biti onaj koji je među iskusnijima. Ranije sam ja bio taj mlađi - kaže lijevi branič koji će u svom klubu ostati bar do ljeta.

- Trenirao sam s njima zimus, čekao možda neki bolji ugovor. Nije se ništa senzacionalno dogodilo, pa sam odlučio ostati bar do ljeta. Ništa mi ne fali kod kuće.

Kuća je inače u Komletincima, odakle su Rugaševići. Za ovu novu vinkovačku momčad smatra kako vrijedi više od trenutačnog mjesta na tablici. No, Druga liga i dalje je, prema njegovu mišljenju, vinkovačka realnost.

- Kad se uzme u obzir to da je klubu prijetilo gašenje onda se moramo pomiriti s trenutačnim rangom. Što se tiče momčadi, meni to izgleda iznenađujuće dobro. Mislim da u ovoj konkurenciji vrijedimo za mjesto u TOP 5. Cilj nam je do kraja doći u gornji dom.

U subotu (15.30 sati), Vinkovčani su kod zagrebačke Kustošije, momčadi koja je na mjestu kojem Cibalia teži.

- Imaju pet bodova više, a mi utakmicu manje. U Čakovcu smo pokazali da možemo igrati dobro u gostima, kada domaćin više napadne. Protiv Intera zaslužili smo pobjedu, pa vjerujem kako to sada možemo ispraviti - zaključio je Rugašević.
K.L.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike