Sport
JOSIP MITROVIĆ, ROĐENI OSJEČANIN U MOMČADI GORICE

Osječanima smo nanijeli najbolniji poraz sezone
Objavljeno 6. ožujka, 2021.

Gorica u nedjelju gostuje kod Osijeka, a jedan gostujući igrač stići će u rodni grad. Josip Mitrović rođen je 11. lipnja 2000., u Osijeku, no odrastao je u Đakovu, gdje je i počeo nogometnu karijeru.


Vrlo brzo, već s 12 godina otišao je u Cibaliju. Darovitost je brzo prepoznata, pa se još kao kadet zaputio u Rijeku koja ga je prošle godine dala na posudbu u zaprešićki Inter, gdje je i stjecao prvoligaško iskustvo. Sada je u Gorici, gostuje u Gradskom vrtu gdje nikada nije zaigrao kao domaći igrač. Prisjeća se zbog čega nikada nije zaigrao za klub iz rodnog grada.


- Joj, to je bila situacija koju mi i dandanas mama i tata prepričavaju. Imao sam 12 godina, i već tada je bila kombinacija hoću li otići u Cibaliju, ili u Osijek. Tada smo gostovali s pionirima Đakova kod Osijeka, i ja sam se porječkao s nekim čovjekom iz Osijeka. Ne znam tko je to bio, ali sjedio je na njihovoj klupi. Nešto mi je dobacio, a kako sam bio bahati klinac, ja sam mu uzvratio, pa je ta svađa presudila da odem u Cibaliju, a ne u Osijek - prepričavao je taj događaj s početka karijere krilni igrač Gorice i mladi reprezentativac Hrvatske.


Zato je mnogo godina kasnije presudio nesuđenom klubu. Gorica je jesenas na svom terenu slavila s 4:1, Mitrović je bio strijelac na dodavanje Hrvoja Babeca, rođenog Virovitičanina, koji je za razliku od Mitrovića igrao u Osijeku.


- Bila je to prava slavonska veza. Ne sumnjam kako je to bio najbolniji Osijekov poraz, mislim kako smo im mi jedini koji smo im zabili tri i više golova otkad ih je preuzeo Bjelica. Bez obzira na našu uvjerljivu pobjedu, bila je to teška utakmica, težak teren, a počelo je pomalo i hladnije vrijeme i kiša. Mislim da je presudio onaj gol Kalika s 40 metara, tada su se morali potpuno zatvoriti, ali do toga gola bilo je sve potpuno otvoreno.


Susret u Gradskom vrtu, u kojem je Osijek svladao Goricu s 2:1, odgledao je s klupe. Kakvu sada utakmicu očekuješ?


- Mi smo pokazali i dokazali kako možemo igrati protiv svih u ligi, i onih najboljih, kakav je uostalom trenutačno Osijek. Smatram da su u dobroj formi, bez obzira na njihovo ispadanje u Kupu. Rijeka je očito momčad koji su pravi majstori Kup natjecanja. Osvajači su, a i ovom pobjedom u Osijeku su to i dokazali. Međutim, moglo je to sve otići na Osijekovu stranu. Propustili su neke prigode, da je Mierez zabio penal vjerujem kako bi Osijek slavio. Jako su dobra momčad, kompaktni su, i ne sumnjam da će biti dobra utakmica.


U dresu Gorice zasad ima pet pogodaka, od kojih je tri zabio u Kupu, no ističe se i asistencijama. U nešto više od 600 minuta u igri, čak je pet puta asistirao suigračima.
- Da, ispada kako asistiram otprilike svakih 100 minuta. Ja i nisam neki tip koji će zabiti, više volim asistirati suigraču. Odlična je stvar što imam odlične suigrače koji sve to pogađaju, kao što je slučaj u prošloj utakmici protiv Istre, kada sam asistirao Mudrinskom. Vjerujem kako će asistencija i dobrih igara još biti - zaključio je Mitrović. K.Lacković
Josip Mitrović

nogometaš Gorice

Kada sam imao 12 godina na jednoj utakmici u Osijeku, gdje sam igrao za Đakovo, porječkao sam se s nekim čovjekom koji je sjedio na klupi Osijeka. To je presudilo da umjesto u Osijek tada odem u Cibaliju.
Najčitanije iz rubrike