Novosti
UGOVORI VRIJEDNI 11,5 MILIJUNA KUNA

Tramišak: Gradovi i općine mogu unaprijediti kvalitetu života građana
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
Za gradove i općine s područja Osječko-baranjske županije ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak uručila je 41 ugovor iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, vrijedan 11,5 milijuna kuna. Ugovori su iz dva programa ulaganja, u malu komunalnu i javnu, društvenu, socijalnu, obrazovnu i zdravstvenu infrastrukturu. Osim za ulaganja u potpomognuta područja, gdje ima i najviše prijava općina i gradova, ove godine dijele se ugovori i za one koji su malo iznad prosjeka razvijenosti.

"Cilj je da svi gradovi i općine mogu unaprijediti kvalitetu života na svom području prije svega malom infrastrukturom, a radi se o cestama, javnoj rasvjeti, dječjem vrtiću te ulaganjima u osnovne škole, domove zdravlja... Sve ono što život čini kvalitetnijim i boljim", kazala je ministrica Tramišak, dodavši kako se unatoč teškoj situaciji s pandemijom koronavirusa, potresima u Zagrebu i Banovini projekti nastavljaju provoditi.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić podsjetio je da se radi o nacionalnim sredstvima, na koje je aplicirala i sama Županija dvama projektima - za obnovu i dogradnju Doma za starije i nemoćne u Belom Manastiru te za gradnju školske sportske dvorane u Ivanovcu.

"Naša je zadaća i obveza da stvaramo bolje uvjete života svim građanima na području županije. Važna je i sinergija komunikacije koja postoji između gradova i općina, županije, ministarstava i hrvatske Vlade, koje su plod ovi, ali i svi budući ugovori", kazao je Anušić, dodavši kako je i ovo dokaz da se radi na ravnomjernom razvoju cijele županije.
T.Prusina
5,5 MILIJARDI KUNA
Uključujući i fondove EU-a, više je od 5,5 milijardi kuna ugovorenih projekata samo na području Osječko-baranjske županije. To je na tisuće različitih projekata, od ulaganja u kvalitetu i opremanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava do poticanja socijalnih projekata, ali i domova za starije i nemoćne, domova zdravlja te javnih projekata koje provode Županija, jedinice lokalne samouprave i udruge. Grad Našice potpisao je ugovor vrijedan 300 tisuća, što će se utrošiti u obnovu mrtvačnice. Gradonačelnik Josip Miletić dodao je da je u Našicama na snazi investicijski ciklus vrijedan 500 milijuna kuna. I Općina Darda je s Ministarstvom potpisala ugovor vrijedan 300 tisuća kuna, a taj će novac biti utrošen za uređenje Doma kulture romske zajednice. Načelnik Anto Vukoja kazao je kako to puno znači općini i njezinim stanovnicima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike