Regija
POBOLJŠATI UVJETE OBRAZOVANJA I ŽIVOTA SLATINSKIH UČENIKA

Za projekte u školstvu Bunić je najavila potporu Županije
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
SLATINA - Na sastanku gradonačelnika Denisa Ostrošića i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martine Bunić, kojemu su nazočili pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Vesna Klement, razgovaralo se o problematici škola na slatinskom području.

Među temama našao se projekt uređenja Školske ulice, čiju bi realizaciju omogućilo Županijino darivanje uskog pojasa prostora uz zgradu OŠ J. Kozarca Gradu.

To bi omogućilo proširenje kolnika, uređenje pješačke staze i parkirališta, a cijeli bi projekt rezultiralo većom prometnom sigurnošću. U potkrovlju škole trebalo bi urediti učionice, dotrajalo krovište traži hitnu sanaciju, a osiguranje sredstava sudjelovanjem na EU natječaju i gradnja dvodijelne sportske dvorane uz školu stvorilo bi kvalitetne uvjete za sve potrebe dvoranskih sportova u gradu.

Predmet razgovora bilo i uređenje parkirališta pri OŠ E. Kumičića, postavljanje dječjeg igrališta u blizini škole, uređenje parka ispred Industrijsko-obrtničke škole te još nekoliko dječjih igrališta, a gradonačelnik je pročelnicu Bunić upoznao i s besplatnom prehranom učenika slatinskih škola, kao i s postavljanjem sprava za vježbanje kod školskih igrališta u sklopu nacionalnog projekt "Živjeti zdravo". Pročelnica Bunić najavila je potporu i suradnju Županije koliko god to bude moguće. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike