Osijek
“SANJARENJE” ZA DAN ŽENA

Sanja Račić izlaže nakit i fotografije
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Jednom smo našu sugrađanku Sanju Račić u Glasu Slavonije nazvali fragilnom superjunakinjom - i nismo pogriješili. Što god da radi, Sanja dovede do savršenstva. Bila je vrsna novinarka i radijska voditeljica, a kada ju je borba za zdravlje odvela u drugom smjeru, postala je jednako uspješna u izradi nakita pod vlastitim brendom Allunga. O popularnosti njezina nakita svjedoči na stotine fotografija njezinih "manekenki", kako Sanja naziva sve žene koje s veseljem nose njezine ogrlice i narukvice. A onda je pokazala još jedan svoj talent - onaj za fotografiranje. Svoj je savršen ukus, umjetničku žicu i originalni modni izričaj, sve što krasi i njezin nakit, pretočila i u fotografije kojima postiže sinergiju svojih ogrlica i narukvica i gradskih motiva, najčešće osječkih.

Stoga ne čudi što je Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek odlučila obilježiti Dan žena izložbom "Sanjarenje", na kojoj će prikazati Sanjin nakit i fotografije. Otvorenje je izložbe u ponedjeljak (8. ožujka) točno u podne u izložbenoj auli na katu GISKO-a gdje će se moći pogledati sve do kraja ožujka.

Sanja Račić za sebe kaže da voli ljude, putovanja, modu i finu hranu. Nakon odlaska s HRT-a, sredstvima za samozapošljavanje HZZ-a registrirala je obrt, kupila strojeve i alate te završila certificirani program na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Po završenom programu za oblikovateljicu nakita u klasi Davora Šuka naučila je obrađivati bakar, mjed i srebro. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike