Mozaik
PROGLAŠENI POBJEDNICI BERLINALA

Zlatni medvjed za hrvatsku manjinsku produkciju
Objavljeno 5. ožujka, 2021.

Hrvatska manjinska produkcija "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" rumunjskog redatelja Radua Judea najbolji je film ovogodišnjeg Berlinala, priopćeno je u petak. "Zlatni medvjed ide filmu koji posjeduje rijetka i temeljna svojstva jednog trajnog umjetničkog djela. Ovaj film na filmskom platnu hvata stvarni sadržaj, srž, duh i tijelo, svjetonazore i golo meso vremena u kojem se nalazimo", stoji u obrazloženju žirija. Nadalje se navodi da je film rumunjskog redatelja, u čijoj je produkciji sudjelovala hrvatska producentska kuća Kinorama, "istodobno opušten, djetinjast, ali i inteligentan".


Film "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" opisuje probleme srednjoškolske profesorice koja se sukobljava s kontroverzijama modernog društva nakon što se na internetu pojavi privatni pornofilm u kojem su ona i njezin suprug.


Kao koproducentica filma pojavljuje se Ankica Jurić Tilić iz kuće Kinorama, a glazbu za film potpisali su hrvatski autori Pavle Miholjević i Jura Ferina.


Sedamdeset prvi Berlinale održava se u dva dijela, prvi za stručnu publiku od 1. do 5. ožujka te drugi za širu publiku od 9. do 20. lipnja. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJBOLJIM DEBITANTOM PROGLAŠEN JE DARIUS MADDER ZA "SOUND OF METAL"

Zhao očekivano odnijela nagradu redateljske branše za "Nomadland"

2

U SKLOPU PROJEKTA "JER SVIRATI SE MORA"

Grupa Silente nastupila u Tvornici kulture

3

NOVI ALBUM SARE RENAR "ŠUTI I PJEVAJ"

Najbolji album koji je ikada snimila