Sport
HRGOVIĆ SE SPREMA ZA SVIBANJSKI IZAZOV

Prvo Hunter, a onda Joshua ili Fury
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Hrvatskog boksača Filipa Hrgovića u svibnju očekuje najvažnija borba dosadašnje karijere, protiv Amerikanca Michaela Huntera za obaveznog izazivača po IBF verziji. Hunter je trenutačno četvrti izazivač na IBF ljestvici i trebao se boriti protiv drugoplasiranog Charlesa Martina, međutim, on je od meča odustao zbog ozljede i Hrgović je dobio priliku.

- Ispred mene je borba karijere, borba za obaveznog izazivača po IBF verziji. To je velika stvar, prilika bogodana. Sretan sam što su se stvari tako posložile. Imao sam i sreće, spletom okolnosti neki su se ljudi na ljestvici zaobišli i red je došao na mene - kazao je Hrgović, koji bi se u slučaju pobjede nad Hunterom za naslov prvaka najvjerojatnije borio protiv pobjednika meča između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

- Nema puno mjesta euforiji. Još ništa nije odrađeno. Tek trebam pobijediti, nakon toga osvojiti titulu, pa je obraniti jedno 15 - 20 puta - kazao je sa smiješkom, dodavši: Nadam se da bi ovo mogla biti prekretnica u mom životu. Ako pobijedim, postao bih prvi izazivač i u roku od godinu dana dobio priliku boriti se za naslov.

Hrgović je otkrio kako Hunter nije želio ovu borbu premda je po medijima puno pričao i provocirao.

- On nije želio prihvatiti borbu, sad sam ja u psihološkoj prednosti nakon što je IBF naredio borbu. I. Li.
Najčitanije iz rubrike