Novosti
PRIORITETNI

Obrazovne radnike trebalo bi cijepiti što prije
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u četvrtak da su obrazovni radnici definitivno prioritetna skupina u cijepljenju te da je Ministarstvo interveniralo i zamolilo da se u aplikaciju za prijavu na cijepljenje uključi i kategorija djelatnika u obrazovanju.

"Intervenirali smo i zamolili da se, ako je ikako moguće, ispravi aplikacija koja je sada dostupna te da se kategorija nastavnika, odnosno djelatnika u obrazovanju, pojavi kao jedan od elemenata u njoj", rekao je Fuchs novinarima nakon sjednice Vlade, napomenuvši da plan i dinamiku cijepljenja provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji je nadležan za izradu sheme.

Podsjetio je da se zaposleni u obrazovanju mogu cijepiti u ambulantama obiteljske medicine i tamo reći da su prosvjetni radnici te samim time i potencijalno izloženiji zarazi.

Dodao je da je Ministarstvo s HZJZ-om dogovorilo da se cijepljenje za obrazovne radnike, odnosno učitelje, učiteljice i sve one koji rade u školama, organizira i u samim obrazovnim institucijama, onoga trenutka kada bude dovoljno cjepiva.

"Oni su definitivno prioritetna skupina", poručio je Radovan Fuchs, dodavši da je Ministarstvo otpočetka naglašavalo da su prosvjetni radnici važni, posebno ako imamo na umu i potencijalne ugroze zbog pojave drugih varijanti virusa.

Sindikat hrvatskih učitelja u četvrtak je upozorio da se zaposlenici u odgojno-obrazovnim ustanovama, premda su se našli na popisu prioritetnih skupina, ne mogu za cijepljenje prijaviti preko weba jer službena stranica Ministarstva zdravstva ne predviđa online prijavu za cijepljenje protiv COVID-19 za prioritetnu skupinu 7. Ta se skupina, koja obuhvaća radnike u važnoj industriji, učitelje, policajce i zaposlenike hitnih službi, za sada za cijepljenje može prijaviti samo kod liječnika obiteljske medicine. Iz Sindikata hrvatskih učitelja izvijestili su i da sve više nezadovoljstva s terena dolazi zbog premalog broja testiranja, jer, primjerice, mnogi učenici i roditelji zanemaruju simptome. H
Možda ste propustili...

MINISTAR ZDRAVSTVA VILI BEROŠ

U svibnju kreću preventivni pregledi

PONOVNO IMENOVANA KRISTALINA GEORGIEVA

Čelnici MMF-a drugi petogodišnji mandat

Najčitanije iz rubrike