Sport
GRADOVI DOMAĆINI EURA U PROBLEMIMA

Glasgow, Dublin i Bilbao pod upitnikom
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Europsko nogometno prvenstvo ove će se godine održati, ali tko zna u kojim gradovima i u kakvim uvjetima. Pandemija koronavirusa i dalje hara Europom, države se s manje ili više uspjeha bore sa širenjem zaraze, no iz UEFA-e poručuju "bit će Eura, a još će se vidjeti u kakvim uvijetima, nadamo se, s navijačima na tribinama". Pojavila se vijest kako bi gradovi Glasgow, Dublin i Bilbao mogli izgubiti organizaciju utakmica na EP-u, s obzirom na to da škotska, irska i španjolska vlada još nisu dale jamstva za povratak navijača na stadione.

Europsko nogometno prvenstvo treba se održati od 11. lipnja do 11. srpnja u 12 europskih gradova. Do početka Prvenstva ostalo je manje od sto dana, a UEFA želi da svaka država domaćin do 7. travnja iznese planove za organizaciju, odnosno zajamči da će moći pustiti u prodaju karte za najmanje pola kapaciteta stadiona. Bilbao, Glasgow i Dublin to ne mogu zbog strogih mjera njihovih vlada za sprječavanje širenja koronavirusa, prenosi BBC.

Ova je vijest važna i za Hrvatsku jer je naša reprezentacija u skupini D, zajedno s Engleskom, s kojom igra prvu utamicu prvenstva, 13. lipnja na Wembleyu, te s Češkom i Škotskom, s kojima igra utakmice na Hampden Parku u Glasgowu, prvu 18. lipnja, a drugu 22. lipnja. Osim toga, kamp je hrvatske reprezentacije u St. Andrewsu u Škotskoj. A u Glasgowu je sada organizacija postala upitna jer su na snazi stroge mjere sprječavanja širenja koronavirusa. Škotska ministrica zdravstva Jean Freeman izjavila je u srijedu da je velika stvar za zemlju to što može biti dio Eura, ali da prisutnost navijača ovisi "o svima koji se pridržavaju pravila", o padu broja zaraženih i o cijepljenju. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike