Osijek
U DVIJE AKCIJE DDK PRIKUPLJENE 43 DOZE

Zalihe krvi sad su zadovoljavajuće
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Osječani su još jednom pokazali da su spremni pomoći kad je to najpotrebnije. Naime, nakon zamolbe Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek za dozama krvne grupe 0, građani ne samo da su dolazili na Transfuziju dati krv, nego su se odazvali i na dvije akcije u organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa. Prva je održana u Trgovačkom centru Portanova, u subotu, a potom su u utorak svi dobrovoljni davatelji mogli doći u prostorije Gradske četvrti „Jug 2” i ondje dati krv.

Ravnatelj GD Crvenoga križa Denis Ćosić potvrdio je da je ukupno prikupljeno 43 doze i to 26 u TC Portanova te još 17 doza na Jugu 2. Bilo je, kaže, dosta odbijenih davatelja zbog viroza, tlaka i ostalih zdravstvenih tegoba, no najvažnije je što su građani imali veliku želju pomoći u prikupljanju dovoljnih doza krvi.

I u tome su i uspjeli. Naime, kako doznajemo od prof. prim. dr. sc. Marine Samardžija, v. d. predstojnice Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu, trenutačno je stanje s dozama krvi zadovoljavajuće.

- Imamo dovoljne zalihe svih krvnih pripravaka, što nas raduje, jer je omogućena opskrba svih sedam bolnica u okruženju i to bez ikakvih zastoja. Činjenica je da smo imali problema s krvnom grupom 0 zbog velike potrošnje, a sad se stanje popravilo. Drago nam je što su dobrovoljni davatelji dolazili i na Transfuziju, pa smo uspjeli srediti tu nepovoljnu situaciju. Svima se od srca zahvaljujem – poručuje dr. Samardžija. Ma.M.
Možda ste propustili...

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike