Regija
NOVA OBRAZOVNA MOGUĆNOST

Uz studij, smjer fizioterapije i u srednjoj školi
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Ako dobiju rješenje, fizioterapeutski tehničari školovat će se u Orahovici od šk. g. 2022./23.
ORAHOVICA

U svrhu što kvalitetnijeg obrazovanja, pomoći srednjoj školi u povećanju broju učenika i stvaranja vertikale cjeloživotne priče u Orahovici, od srednje škole do fakulteta te konačnog zaposlenja u budućem Centru za kardiovaskularnu rehabilitaciju, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Srednja škola "Stjepan Ivšić" i Grad Orahovica inicirali su uvođenje smjera fizioterapije u orahovačku srednju školu.

- Održali smo radni sastanak na kojem smo dogovorili suradnju i pokretanje tog smjera u orahovačkoj školi. Za opće predmete škola, naravno, ima svoje nastavnike, a predavače za stručne predmete dao bi naš fakultet. Također, učenicima toga smjera bit će potrebna adekvatna praktična nastava, koja će, naravno, biti provođena u našem novom Centru, koji je u izgradnji i očekujemo da će biti gotov u rujnu ove godine, a uz koji će biti sagrađena još jedna zgrada, za vodenu terapiju, uz pomoć Grada Orahovice. Uza sve to, u Orahovici uskoro počinje i postdiplomski studij fizioterapije i kada sve to kompletiramo, imat ćemo u ovom gradu vertikalu od srednje škole preko studija do konačnog zaposlenja u novom Centru, što je i glavni cilj ove priče - kaže dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, prof. Aleksandar Včev.

- Grad Orahovica glavni je suradnik od dovođenja Fakulteta za dentalnu medicinu u Orahovicu, surađuje u gradnji Centra za kardiovaskularnu rehabilitaciju, i naravno da smo i sada na raspolaganju. Nakon što sam kao član Školskog odbora uočio problem manjeg upisa djece u srednju školu i nakon razgovora s ravnateljem Milkovićem, potaknuo sam, prvo kao predsjednik Gradskog vijeća te sada kao povjerenik Vlade RH, dva sastanka s dekanom Včevom, na kojima je dekan obećao da će pomoći srednjoj školi u povećanju broja djece za upis. Nakon prvotnog dogovora s ravnateljem škole Zorislavom Milkovićem, sada smo već dosta stvari i konkretizirali. To znači da će u rujnu, kada novi Centar bude gotov, Srednja škola Ministarstvu poslati zahtjev za odobrenje toga usmjerenja, a sve ostalo je na Fakultetu i nama. Moram svakako reći kako će time oživjeti i razvoj zdravstvenog turizma u gradu, uz našu veliku investiciju koja se uskoro pokreće na Jezeru. Taj je oblik turizma itekako važan za Orahovicu i dat ćemo sve od sebe kako bi se razvijao u dobrom i korisnom smjeru - rekao je povjerenik Vlade RH Saša Rister.

Vladimir Grgurić
dodatna korist
POTICAJ ZA

ZDRAVSTVENI

TURIZAM
Nadaju se i učenicima iz šire okolice
Srednja škola “Stjepan Ivšić” od ovog projekta može dobiti mnogo, a potvrdio je to i ravnatelj Zorislav Milković.

- Prvo nas čeka da naš sporazum s Fakultetom i Gradom Orahovicom institucionaliziramo te potpišemo ugovor o suradnji, a sve u smislu kako bi škola mogla steći uvjete te već ove jeseni uputiti zahtjev za dobivanje rješenje za izvođenje nastave za fizioterapeutskog tehničara. Ako sve prođe u redu, taj bi smjer u našoj školi trebao krenuti u školskoj godini 2022./2023. i moram reći da će nam ovo jako puno značiti jer se nadamo kako ćemo time dobiti i učenike izvan tradicionalnog upisnog područja, što bi značilo i okolnih gradova kako u županiji tako i u Slavoniji – rekao je Milković.                         
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike