Tehno
GAMING

Kingston prodaje HyperX HP-u
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
HyperX linija proizvoda obuhvaća čitav niz perifernih uređaja za videoigre, uključujući slušalice, tipkovnice, miševe, podloge za miš, USB mikrofone i dodatke za konzole. PC gaming i dalje je jedno od najpopularnijih tržišta videoigara, uz predviđanja da će industrija hardvera za računala vrijediti 70 milijardi dolara do 2023. Očekuje se da će globalno tržište perifernih uređaja porasti na vrijednost od 12,2 milijarde dolara do 2024. godine, a periferne jedinice za igranje predstavljaju nesrazmjeran udjel u ovom rastu.


HP je posljednjih godina napravio veliki i rastući globalni gaming portfolio na čelu sa svojim brendom OMEN i ekosustavom svjetske klase hardvera, softvera, sadržaja i usluga. Tvrtka nastavlja s napretkom u ovom segmentu s moćnim uređajima poput prijenosnog računala OMEN 15 i prijenosnog računala HP Pavilion Gaming 16. Osim uređaja, HP pokreće softverske inovacije pomoću OMEN Gaming Hub-a – jedinstvene destinacije za povezivanje igrača, prilagođavanje njihovih potreba i istraživanje mogućnosti hardvera i igara. Dodavanje HyperX-a u širi HP-ov gaming ekosustav pružit će nova inovativna iskustva u svemu onome što igrači vide, čuju i dodirnu.


Prema dogovorenim uvjetima HP će platiti 425 milijuna dolara, podložno uobičajenom obrtnom kapitalu i drugim prilagođavanjima, kako bi postao vlasnik HyperX portfolio gaming periferija. Kingston će zadržati DRAM, flash i SSD proizvode za igrače i entuzijaste. Očekuje se da će akvizicija akreditirati HP na ne-GAAP osnovi u prvoj punoj godini nakon zatvaranja. Transakcija, očekuje se, bit će zatvorena u drugom kvartalu kalendarske 2021., ovisno o regulatornim revizijama i drugim uobičajenim uvjetima transakcije.M.R.
HP je posljednjih godina napravio veliki i rastući globalni gaming portfolio
Najčitanije iz rubrike