Sport
BRANKO TAMŠE NAKON PORAZA U MONTPELLIERU

Mene je sramota koliko smo griješili
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Četiri minute prije kraja, kod rezultata 35:23 za Montpellier, trener NEXE-a Branko Tamše pozvao je time-out kako bi upitao svoje igrače:


- Što, vi hoćete izgubiti s 15 razlike?


Na kraju je ostalo "minus 12". Rukometaši Montpelliera pobijedili su NEXE 37:25, čime su Našičani zaključili nastup u C skupini na četvrtom mjestu. Rano su se predali "gromovi" od mogućnosti iznenađenja Montpelliera, i tako uhvatiti treće mjesto u skupini. Ovako, za suparnika u osmini finala imat će Rhein Neckar Lowen. Ako gledamo kako je NEXE izgledao protiv Montpelliera, koji definitivno pripada top europskim momčadima, kakva je i Bundes liga, onda u tom srazu ima malo izgleda. NEXE je u Montpellieru podsjetio na neka izdanja iz prvog dijela sezone. Branko Tamše istaknut će prvih 20-ak minuta u kojem je NEXE bio u egalu. Dojam je ipak kako protiv tako kvalitetnih momčadi, kao što je Montpellier ili Rhein Neckar, treba malo više mudrosti, pragmatičnosti. NEXE definitivno od dolaska Tamšea izgleda atraktivnije. Igra je ubrzana, a donijelo je to i učinka. NEXE je pod Tamšeom do Montpelliera imao četiri pobjede i dva kola prije kraja osigurao osminu finala. Za iznenaditi Montpellier ipak treba odustati od nekih postulata. Ne ubacivati u višu brzinu, nego ponekad više odigrati u leru. Ovako, krenuli su "gromovi" srljati iz pogreške u pogrešku, dok su Francuzi nemilice trpali. Već do odmora bilo je 21:14.
- Boli me svaki poraz. Sram me koliko je bilo tehničkih pogrešaka. S druge strane bio je Montpellier koji zna sve kažnjavati. Bez obzira na sve nema opravdanja, ali sam vidio ovaj put lica nekih igrača koje nisam htio vidjeti nikada. Moramo porazgovarati, ali nema drame, jer Montpellier je odlična momčad - rekao je trener NEXE-a nakon gostovanja u Montpellieru kojeg jedna hrvatska momčad neće pamtiti po dobrom. Nadamo se kako će za desetak dana ipak to biti sretnije mjesto za hrvatske rukometaše. Naime, u Montpellieru će Hrvatska tražiti put prema Olimpijskim igrama u Tokiju. Uoči toga susreta, možda će izbornika Hrvoja Horvata malo zabrinuti trenutačna forma Marina Šege koji je u prvom poluvremenu obranio samo jedan šut igrača NEXE-a. Zato takvih briga nema Tamše. Moreno Car najveća je našička konstanta ove sezone. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike