Regija
TREBALO IM JE GOTOVO DESET GODINA

Na Inu će se konačno
moći skretati i s juga
Objavljeno 4. ožujka, 2021.

BELI MANASTIR - Kada je Ina u kolovozu 2012. objavila da će modernizirati maloprodajnu mrežu, u sklopu čega je najavljena i obnova benzinske crpke u belomanastirskoj Osječkoj ulici, nitko ni sanjati nije mogao da će desetak godina trajati nezadovoljstvo motoriziranih stanovnika Belog Manastira, ali i svih ostalih vozača koji, kada po gorivo na tu crpku dolaze iz smjera Osijeka, moraju skrenuti ulijevo.

U skretanju one koji dolaze iz južnog smjera, naime, sprječava puna crta, preko koje - nema prometa, pa su prisiljeni na prave vratolomije ili svjesno učiniti prometni prekršaj. Neki će vozači kršenje prometnih propisa, dolazeći na benzinsku, dugo pamtiti. Isključivo stoga što im je kućni budžet postao neplanirano manji. Pri svemu je važno naglasiti kako je belomanastirska Inina crpka na državnoj cesti D7 posljednja u Hrvatskoj prije prijelaza u Mađarsku te kako spomenutom cestom dnevno prođe više od tisuću vozila, među kojima nekoliko stotina teških kamiona. Tom problemu kraj bi trebao biti za 40-ak dana. Geodetskim mjerenjima jučer su počeli radovi na izgradnji novog prometnog traka, koji će, konačno, omogućavati skretanje na crpku (i) onima koji dolaze s južne strane.

- Ina je još prije godinu dana poduzela korake kako bi skretanje na njezinu crpku konačno bilo dopušteno. Premda se čini jednostavnim, pokazalo se kako je ishođenje svih potrebnih dozvola prilično komplicirana procedura - objašnjava dogradonačelnik Belog Manastira Goran Hes, dodajući kako bi tijekom travnja sve skupa trebalo biti riješeno. Suinicijator cijele priče oko rješavanja problema je, uz Grad, PP Beli Manastir.

- I PP Beli Manastir se, u suradnji s Gradom, prošle godine uključila u cijeli postupak. Želja nam je bila vozačima omogućiti normalno svakodnevno funkcioniranje. Predložili smo ocrtavanje novog traka, čime bi skretanje na benzinsku crpku bilo dopušteno bez kršenja prometnih propisa - kaže policijski službenik za sigurnost i prevenciju u cestovnom prometu PP Beli Manastir, Žarko Jurak, izražavajući zadovoljstvo što će inicijativa konačno biti realizirana.

Izvođač radova je osječka građevinska tvrtka Ravlić, a investitor Ina. I.Getto

 

Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike