Osijek
PRIORITETI GČ-A DONJI GRAD U 2021.

Vinogradskoj ulici nastavak nogostupa
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Gradska četvrt Donji grad u 2021. godini raspolaže budžetom od 538.200 kuna. Znatno je to više negoli lani, no i dalje je riječ o 200 tisuća kuna manje nego prethodnih godina.

Manje novca - manje i planiranih radova. Predsjednik Vijeća GČ-a, Frano Barać, ističe kako se stoga puno vagalo u što uložiti dostupna sredstava, te je u konačnici odlučeno kako će svoj nastavak dobiti projekt gradnje nogostupa u Vinogradskoj ulici, započet 2019., kada je završena dionica od raskrižja s Cvjetnom ulicom do prvog cestovnog izlaza na Vukovarsku.

“Započet ćemo gradnju pločnika sa sjeverne strane u Vinogradskoj ulici gdje nema imovinskopravnih problema. Od kućnog broja 1 do raskrižja s Cvjetnom. Riječ je o rješenju problema što tamošnji stanovnici godinama čekaju. Napominjem kako bi čitavu ulicu trebalo kompletno infrastrukturno obnoviti. Jasno, napraviti i nogostup s obje strane, ali to je trenutačno neizvedivo. Nadamo se da ćemo na ovaj način bar malo olakšati stanovnicima Vinogradske”, najavljuje Barać, te dodaje kako, suprotno njihovim željama i zahtjevima, nogostup neće biti rađen s povišenim rubnjakom. “Razumijem ljude da zbog sigurnosti pješaka, ponajprije djece, inzistiraju na povišenim rubnjacima, ali, nažalost, struka je ovdje rekla svoje. To je neizvedivo zbog oborinskih voda”, kaže Barać.

Iz GČ-a Donji grad kažu kako su planirali u ovoj godini ulagati i u puni profil nove rasvjete u Mostarskoj ulici te nogostupa u Petkovoj. No kako će ti projekti ipak morati pričekati bolje dane, odnosno deblji budžet. No to ne znači da se neće ulagati baš ni u što drugo osim u Vinogradsku.

“Obnovit ćemo komunalnu opremu. Valja postaviti nekoliko dodatnih klupa i posuda za otpad na Trgu bana Jelačića, a posude za otpad, posude za izmet pasa i znakovi zabrane kretanja pasa bit će postavljeni i u neposrednoj okolici OŠ Ljudevita Gaja gdje se već dulje vrijeme roditelji žale na pojedinice koji koriste školsko igralište i pripadajuće zelene površine za istrčavanje pasa, što je opasno za djecu, a zbog izmeta predstavlja i higijenski problem”, kaže Barać. I. Solar
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike