Crna kronika
SUMNJA SE DA JE ZBOG SINA PODMIĆIVAO DVIJE OSOBE

Damir Handanović mora u istražni zatvor zbog sprječavanja dokazivanja
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Damir Handanović (41) mora u istražni zatvor zbog sprječavanja dokazivanja. Tereti ga se da je pokušao podmititi dvije osobe da promijene ili povuku izjave dane u kaznenom postupku protiv njegova sina.


- Vijeće Županijskog suda u Osijeku, u povodu žalbe Državnog odvjetništva u kaznenom predmetu protiv 41-godišnjaka iz Osijeka zbog sprečavanja dokazivanja, iz opravdane bojazni od ponavljanja kaznenog djela odredilo je jednomjesečni istražni zatvor. Odlučeno je to zbog njegove dosadašnje višestruke osuđivanosti i izražene upornosti u činjenju predmetne inkriminacije, za što se osnovano sumnjiči. Protiv odluke Vijeća žalba nije dopuštena - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. Prema dostupnim informacijama, osječki je sud prošlog petka donio nalog za privođenje Handanovića, no on još uvijek nije u zatvoru.


Kako smo već pisali, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku sumnjiči 41-godišnjaka da je od 20. siječnja do 11. veljače u Osijeku, s namjerom da u kaznenom postupku koji se pred Općinskim sudom vodi protiv njegova sina ishodi za njega povoljnu odluku, u više navrata nazivao i prilazio oštećenom 43-godišnjaku u tom postupku. Tražio je od njega da povuče svoju kaznenu prijavu ili da promijeni iskaz koji je dao u prethodnom postupku kod Državnog odvjetništva, a kojim tereti njegova sina. Odvjetništvo sumnja da je kao protuuslugu nudio novac, dvije kartice s PIN brojevima i mogućnost da ga negdje zaposli te ga potom odveo svom odvjetniku, koji je sastavio izjavu da oštećenik povlači svoj prijedlog za kazneni progon osumnjičenikova sina. Oštećeni 43-godišnjak tu je izjavu, ne znajući za njezin sadržaj, i potpisao. Odvjetništvo dalje navodi kako se osnovano sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak i drugom, 31-godišnjem, oštećeniku u navedenom kaznenom postupku zbog istih razloga dao jedan mobitel i novac. Četrdesetjednogodišnjak je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Iako je zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage to je odbio i odredio mu mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja veze s oštećenicima, na što se Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku žalilo. S.Lacić
OPTUŽEN U SLUČAJU DVOSTRUKOG UBOJSTVA
Damir Handanović javnosti je poznat kao jedan od optuženika u sudskom postupku koji se vodi na osječkom Županijskom sudu zbog naručivanja ubojstva Pere Martića (38) i Jadranke Modrić (26), koje se dogodilo u noći između 27. i 28. ožujka 2004. u osječkom hotelu Turist. U prvom postupku, 2014. godine, Čizmok i Handanović bili su oslobođeni krivnje, no nakon drugog suđenja, u prosincu 2017., Davor Čizmok za oba ubojstva osuđen je na 40 godina zatvora (21 godinu za svako), a Handanović je osuđen na 21 godinu zatvora zbog poticanja na ubojstvo Pere Martića. Vrhovni sud tu je presudu ukinuo i vratio predmet na ponovno suđenje, koje je u tijeku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike