Ekonomija
VELIK BROJ PRIJAVLJENIH PROJEKATA

Povećanje sredstava za preradu na 462 mil. kn
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Ministarstvo poljoprivrede je, kako navodi u priopćenju, zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata donijelo odluku o povećanju sredstava za natječaj za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" Programa ruralnog razvoja za 162 milijuna kuna, čime je ukupan iznos prihvatljivih sredstava povećan s početnih 300 milijuna kuna na 462 milijuna kuna.


Korisnici mjere su fizičke i pravne osobe koje se bave ili se namjeravaju baviti preradom proizvoda, a prihvatljivi troškovi su ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za poslovanje s mlijekom i preradom mlijeka; za klanje, rasijecanje, preradu mesa, jaja; za preradu voća, povrća, grožđa (osim za proizvodnju vina); aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, cvijeća i gljiva; za preradu maslina, komine masline; za preradu žitarica, uljarica i industrijskog bilja; za preradu, punjenje i pakiranje pčelinjih proizvoda, za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ulaganje u kupnju mehanizacije, gospodarskih vozila, strojeva i opreme te za kupnju zemljišta i objekata radi realizacije projekta.


"Na 4. natječaju za provedbu tipa operacije 4.2., otvorenom 14. veljače 2020., ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore povećan je za čak 50 posto. Time želim poslati poruku da je prerada izuzetno važna za hrvatsku poljoprivredu, stvara proizvode više dodane vrijednosti i takva ulaganja smatram strateškim smjerom koji će rezultirati dodatnim rastom hrvatske poljoprivrede", izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.


Iz Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. za operaciju 4.2.1. do sada je ukupno ugovoreno 127 projekata, u vrijednosti od 555,5 milijuna kuna, od čega su isplaćena 377,3 milijuna kuna za 88 korisnika. Z.Rupčić
Iz Programa ruralnog razvoja za Mjeru 4.2.1. do sada ugovoreno 127 projekata vrijednosti 555,5 mi. kuna
Možda ste propustili...

TREĆINU FARMACEUTSKIH PROIZVODA IZVOZE U SAD

EU lijekove najviše uvozi iz Švicarske

NAJTEŽE POGOĐENE ŽITARICE

Gubitci uroda u 50 godina utrostručeni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZVOJ HRVATSKE POLJOPRIVREDE

Do 2030. vrijednost proizvodnje povećati na 30 milijardi kuna

2

HRVATSKA BEZ BJESNOĆE OD 2014. GODINE

U tijeku posljednja vakcinacija lisica

3

NAJVEĆI PROIZVOĐAČI NAJAVILI POVEĆANJE PROIZVODNJE

Cijene nafte pale više od dva posto