Kultura
CENTAR ZA KULTURU

U Belom manastiru gostuje Scena Gorica sa “Zovom divljine”
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Centar za kulturu Grada Belog Manastira, u povodu obilježavanja Dana žena organizira gostovanje Gradskog kazališta Scena Gorica s komedijom "Zov divljine". Predstavu je režirala Lea Anastazija Fleger, a glume Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Hana Hegedušić i Ines Bojanić. Predstava će biti odigrana 9. ožujka u 19 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti isključivo u pretprodaji, radnim danom od 9 do 14 sati u Centru za kulturu, ili rezervirati na broj 095/383 91 39. Broj mjesta je ograničen, uz obvezno poštovanje epidemioloških mjera vezanih uz održavanje kulturnih programa prema preporukama HZJZ-a.

Kada se četiri žene nađu u dubokoj šumi, daleko od civilizacije, drama može početi. Šuma ih polako uzima pod svoje, one zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom kao nikada dotad. Na kušnju dolaze njihova dugogodišnja prijateljstva i veze s muškarcima koje su ostavili u civilizaciji, i dok ih divljina zove muklim urlicima, one spoznaju da su, usprkos trenju koje narušava njihove odnose, uistinu jedna drugoj najveća potpora. Stoga je ta priča o četiri različite žene posveta svim ženama svih generacija. Iako se radi o komediji, "Zov divljine" ipak se u velikom dijelu bavi našim samoćama, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti. Granice često treba srušiti kako bismo naučili više o sebi, a "Zov divljine" pokazuje koliko je mala iskra dovoljna da rasplamsamo divlji plamen promjene. T.K.
UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI GLEDATELJI
Posjetitelje pri kupnji ulaznice moraju ispuniti obrazac i predati ga prilikom ulaska na predstavu. Na predstavu može doći osoba: koja nema ukućana u samoizolaciji; koja prethodnih 14 dana nije boravila u inozemstvu (osim ako ima negativan PCR test ne stariji od 48 sati); koja nije imala u proteklih 14 dana kontakt s osobom zaraženom SARS–CoV–2; koja je prije dolaska izmjerila temperaturu a da ona nije viša od 37,2 °C; koja se osjeća dobro i nema ni jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje iz nosa ili gubitak njuha.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike