Sport
UVJERLJIV PORAZ ZA KRAJ NASTUPA U SKUPINI EUROPSKE LIGE

NEXE se brzo predao u Montpellieru u osmini finala na Rhein Neckar Lowen
Objavljeno 2. ožujka, 2021.

Rukometaši NEXE-a nastup u C skupini Europskoj ligi zaključili su uvjerljivim porazom u Francuskoj. Premda je tinjala nada kako bi Našičani pobjedom mogli uhvatiti treću poziciju i nešto lakšeg suparnika u osmini finala, ipak protiv uglednog suparnika nisu imali ni malo izgleda. Montpellier je dokazao svoju snagu i kvalitetu, na kraju je slavio 27:25 i skupinu završio na trećoj poziciji.


Našičani također nastavljaju nastup u Europskoj ligi. Za tri tjedna u osmini finala suparnik će im biti ugledni Bundes ligaš Rhein Neckar Lowen, koji će u tom ogledu biti apsolutni favorit.

Pali već do odmora

Uoči susreta, na žalost, održana je još jedna minuta šutnje posvećena preminulom rukometašu. Igrači Montpelliera i NEXE-a na taj su se način oprostili od reprezentativnog vratara Portugala Alfreda Quintante, koji je preminuo od posljedica srčanog udara tijekom treninga. Samo se tako nastavio niz, jer prošli tjedan, uoči susreta NEXE-a i CSKA u Našicama, na sličan su se način igrači i treneri oprostili od hrvatske legende Zlatka Saračevića. Montpellier je u momčadi imao dosta izostanaka. Između ostalih nije bilo sjajnog Argentinca Diega Simoneta, koji inače tijekom karijere ima čestih problema s ozljedama. NEXE je krenuo s Radovanovićem na vratima, a iznenađenje je bilo što je od početka na lijevom vanjskom i u sredini u 6-0 obrani zaigrao Tomislav Severec. Upravo je Severec bio strijelac prva dva pogotka za NEXE za jedina vodstva na utakmici (2:1). Vrlo brzo je bilo jasno kako će Montpellier kažnjavati svaku pogrešku NEXE-a i nakon toga razvijati brze kontre. Pogrešaka je bilo dosta, a u obrani NEXE-a nije bilo dovoljno agresivnosti. Ipak, „minus dva“ nakon 15-ak minuta igre bilo je još podnošljivo. Montpellier je u 18. minuti prvi put otišao na „plus četiri“, no Tomić je zabio na prazan gol, što mu, čini se, postaje trade mark. Tjedan dana kasnije bio je strijelac pobjedničkog pogotka protiv CSKA sa sredine terena također na prazna vrata. U 21. minuti NEXE je još držao obećavajućih „minus dva“. Obrana nije dobro funkcionirala, vrlo malu pomoć imali su Radovanović koji je započeo susret, a poslije i Car. No, na vratima Montpelliera Marin Šego imao je samo jednu obranu pa je u završnici prvog poluvremena zamijenio Bonnefoi. Činilo se da je ulaskom Blaževića u obranu NEXE malo povećao agresivnost. No, ne i dovoljno, jer je Montpellier u završnici susreta ubacio u višu brzinu. Problem je bio što se igrači NEXE-a nisu na vrijeme vraćali u obranu pa je to olakšalo domaćinu razviti kontre, najviše preko Descata, koji je u prvom poluvremenu zabio čak sedam pogodaka. Završnica prvog poluvremena potpuno je pripala domaćinu. Kod „plus pet“ su se poigravali u kontri pa je Moreno Car u istoj akciji skinuo dva šuta spriječivši odlazak Montpellera na „plus šest“. Uspjeli su to Francuzi s dva uzastopna pogotka izvana Melvyna Richardsona za 21:14 za Montpellier nakon prvih 30 minuta igre. Nakon koji je pobjednik bio već jasan. Uostalom, kada se primi 21 pogodak nakon samo jednog poluvremena onda se zapravo nemaš čemu nadati.

Ne može lošije


Montpellierovi ljevaci Richardson, Porte i Lenne donijeli su domaćinu čak 12 pogodaka prednosti. Prvi pogodak Našičani su u nastavku postigli nakon devet minuta igre preko Milete. Našičani su djelovali potpuno predano, bez imalo entuzijazma, kao da su željeli što prije vratiti se kući. Jedini koji je bio koliko-toliko „unutra“ u utakmici bio je vratar Moreno Car, što je podsjetilo na utakmice NEXE-a u prvom dijelu sezone kada su vratari bili najsvjetlije točke. Najmanje tako raspoložen Car morao bi biti i u osmini finala protiv Rhein Neckar Lowena. Kada za snove u senzaciju i ostatak momčadi NEXE-a mora biti na maksimumu. Ove sezone u Europskoj ligi gledali smo dosta loših izvedbi NEXE-a, naravno i onih drugih prilično dobrih. Zato smo uvjereni kako ovakav raspad sistema kao što se dogodio protiv Montpelliera sigurno se neće ponoviti u osmini finala. Koliko god suparnik bio kvalitetan.


Krešimir Lacković
MONTPELLIER 37 (21)

NEXE 25 (14)

MONTPELLIER – Palais des Sports Rene Bougnol. Suci: Andreas Capoccia i Beat Jucker (Švicarska).

MONTPELLIER: Šego (1+0), Bonnefoi (10+0), Villeminot 7, Jullian, Truchanovicius 1, Descat 7(1), Pellas, Tskhovrebadze, Mougin, Bataille 3, Petterson, A. Lenne 5, Richardson 6, Porte 5, Y. Lenne 3 i Bolzinger.

NEXE: Car (12+0), Radovanović (1+0), Bakić, Mileta 2, Barišić-Jaman 7(3), Jelinić 2, Vida, Manci-Mičević, Blažević, Severec 2, Pešić, Kević 5(1), Tomić 3, Jaganjac 3, Markušić 1 i Pribetić.

SEDMERCI: Montpellier 3(1), NEXE 4(4); ISKLJUČENJA: Montpellier 8 minuta (Petterson 2+2, Truchanovicius 2+2), NEXE 2 minute (Severec 2, Barišić-Jaman 2)
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike