Sport
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022. U FUTSALU

Ukrajinci nam ne leže, ali naš adut je domaći parket
Objavljeno 3. ožujka, 2021.
Ukrajina nam je glavni konkurent za osvajanje prvog mjesta u skupini

Hrvatska malonogometna reprezentacija u osječkoj dvorani Gradski vrt nastavlja uspješno započet kvalifikacijski ciklus za plasman na Euro, koji će se početkom 2022. igrati u Nizozemskoj.


Naša se selekcija u prva dva susreta, koja je igrala s Albanijom i Danskom, lagano zagrijavala za prave izazove, koji je čekaju u razmaku od samo četiri dana protiv Ukrajine. Ukrajinci su nam jedini ozbiljan konkurent u borbi za prvo mjesto u skupini pa stoga nije potrebno posebno naglašavati važnost utakmice kojoj će Osijek večeras (srijeda) biti domaćin. Inače, protiv istog suparnika Hrvatska će igrati u nedjelju na njegovu terenu, u Zaporožju. Nema uopće dvojbe kako će se nakon te dvije utakmice znati sve u našoj skupini, jer Albanija i Danska su tu tek kako bi popunile broj. Treba naglasiti da je pobjeda u domaćem susretu s Ukrajinom važna i zbog toga što će se na Euro izravno plasirati šest od osam drugoplasiranih selekcija, a dvije najslabije drugoplasirane reprezentacije morat će još igrati play-off.


- Mogli bismo reći da je to prva meč-lopta, iako moramo biti spremni na sve scenarije. U svakom slučaju, puno će nam lakše biti s Ukrajincima igrati u Osijeku nego u Zaporožju. Domaći parket znači nam jako puno - kaže Marinko Mavrović, hrvatski izbornik.


Ukrajina je snagu pokazala visokom pobjedom nad Albanijom u gostima (10:3), a, osim toga, riječ je o reprezentaciji koja baš ne spada u red onih protiv koje volimo igrati.


- Ukrajinci nam ne leže, iako će nam olakotna okolnost biti činjenica da imaju određenih problema s igračkim kadrom. Ostali su bez jako važnog igrača, pivota Bilotserkivetsa. Međutim, bez obzira na to, riječ je o vrlo jakoj momčadi, koja je tjelesno i taktički na vrlo visokoj razini. Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Španjolaca, koje su uspjeli nadtrčati, što nije nimalo jednostavno. Dakle, neće biti lako, ali naravno da će se u utakmici i nas nešto pitati. Napravili bismo veliku stvar kad bismo ih uspjeli pobijediti - smatra Mavrović.


Nažalost, ni naš izbornik neće na raspolaganju imati sve svoje najjače adute. Ostao je bez najiskusnijeg igrača Tihomira Novaka, kojeg će biti iznimno teško nadoknaditi, a neće biti još dvije važne karike, Kristijana Postružina i Stjepana Perišića.


- Jako će nam nedostajati Novak, Postružin i Perišić, riječ je o tri stožerna igrača. Da stvar bude gora, Matej Horvat dobio je jak udarac u nožni palac, a više nemamo pravo na zamjenu. No nemamo namjeru kukati, ono što nas raduje jest činjenica da je Dario Marinović u odličnoj formi, da su Perić i Matošević s Dobovcem izborili nastup na završnom turniru Lige prvaka, a da se Josip Suton preporodio u Italiji. Također, puno očekujem od mladih igrača Čekola, Jurline, Sekulića i Gudasića. Postavit ćemo se agresivno i čvrsto, jedva čekam da počne utakmica - zaključio je hrvatski izbornik.
Utakmica Hrvatska - Ukrajina igra se večeras u dvorani Gradski vrt s početkom u 19.30 uz izravan prijenos na HNTV-u.


Dalibor Keler
SKUPINA 1
Dosadašni rezultati: Hrvatska - Albanija 4:1, Danska - Hrvatska 1:4, Albanija - Ukrajina 3:10

TABLICA

1. Hrvatska**2**2**0**0**8:2**6

2. Ukrajina**1**1**0**0**10:3**3

3. Danska**1**0**0**1**1:4**0

4. Albanija**2**0**0**2**4:14**0

Preostali susreti: Hrvatska - Ukrajina, Albanija -Danska (3.3.), Danska - Albanija (4.3.), Ukrajina - Hrvatska (7.3.), Danska - Ukrajina, Albanija - Hrvatska (7.4.), Ukrajina -Danska (8.4.), Hrvatska - Danska (10.4.), Ukrajina - Albanija (11.4.)
Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike