Sport
KUP HRVATSKE

Splićani uspješni u Veslačkoj
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Nogometaši Hajduka izborili su mjesto u četvrtfinalu Kupa Hrvatske pobijedivši u posljednjem susretu osmine finala u zagrebačkoj Veslačkoj ulici četvrtoligaša Zagreb s 3:0. Splićani su tek u drugom poluvremenu uspjeli slomiti bivšeg hrvatskog prvaka koji se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu 4. lige središte Zagreb. Pogotke za Hajduk zabili su Jairo (59, 70) i Marko Livaja (66), a domaćin je od 65. minute igrao s igračem manje, nakon što je isključen Karlo Strunje.


Prvo poluvrijeme prošlo je bez golova. Zagreb se dobro branio protiv favoriziranih gostiju koji su u prvih 45 minuta prikazali vrlo slab nogomet. Najbliže vodstvu bili su Splićani u 42. minuti kada je Čuić s desetak metara pogodio svog suigrača Umuta na gol-liniji, a u nastavku akcije Jairo je loše pucao s 14 metara.


Razočaran igrom svoje momčadi Paolo Tramezzani već je na startu drugog dijela napravio tri izmjene. U svlačionici su ostali Čuić, Dimitrov i Jakoliš, a ušli su Fossati, Livaja i Todorović. I Hajduk je u drugom dijelu bio mnogo bolji te je zabio tri pogotka i ipak bez stresa prošao u četvrtzavršnicu Kupa koji će igrati već sljedećeg tjedna, 10. ožujka, kod Gorice.
Prve dvije utakmice četvrtfinala na rasporedu su u srijedu, a sastaju se Dinamo - Slaven Belupo te Osijek - Rijeka. Posljednji susret četvrtfinala na rasporedu je 17. ožujka između Oriolika i Istre 1961. I. Li.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini