Regija
ČLANOVI UDRUGE HVIDR-A SLATINA PONOVNO U SIBIĆU

Skinuli krov,
pripremili kuću za rušenje
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
SLATINA

Jedanaest članova Udruge HVIDR-a Slatina, predvođeni predsjednikom Ilijom Nikolićem, predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Matom Bubašem i voditeljem Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Slatine Vjekoslavom Hessom, u organizaciji Grada Slatine ponovno su posjetili mjesto Sibić, gdje su odradili još jednu radnu akciju na kući sedmeročlane obitelji predviđenoj za rušene nakon oštećenja u potresu krajem prošle godine.

Podsjetimo, riječ je o inicijativi kojom će svaka zainteresirana lokalna uprava sagraditi ili pomoći izgradnji barem jedne obiteljske kuće na potresom razrušenom području Banovine, a koju je Grad Slatina prihvatio i već počeo realizirati. U akciju su se svojim donacijama uključili brojni građani i tvrtke, a neke konkretne poslove u dva posjeta Sibiću odradili su članovi HVIDR-e.

U prvoj akciji oni su skinuli crijep, letve i daske s krova kuće za rušenje, a sada su poskidali kompletnu građu i na taj način obavili daljnju pripremu za rušenje kuće.

– Naši su branitelji zadovoljni što su se mogli uključiti u ovu akciju i tako dati svoj doprinos na potresom stradalom području. Dobar je osjećaj biti koristan i činiti dobro, a ovaj je projekt nastavak odlične suradnje koju imamo s Gradom Slatinom – rekao je Ilija Nikolić te najavio pomoć slatinske HVIDR-e i jednoj obitelji hrvatskog branitelja u Petrinji.

Prema riječima voditelja Odsjeka za komunalni sustav Grada Slatine Vjekoslava Hessa, obavljenim radovima osigurana je vlasnicima kuće kakva-takva sigurnost jer im više ne prijeti padanje crijepa i građe s krovišta pri svakom novom podrhtavanju tla. – Ujedno je napravljena dobra priprema za daljnji proces sanacije kada za to dođe vrijeme, odnosno kada bude spremna sva dokumentacija, na čijem se ishođenju intenzivno radi – rekao je Hess.

Svi oni koji se žele uključiti u ovu akciju mogu to učiniti uplatom sredstava na račun akcije: HR3024120091520000734 pod nazivom: "Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu" s pozivom na broj odobrenja: HR68 7765- OIB uplatitelja. P. Žarković
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike