Novosti
PLENKOVIĆ U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI

Potpora Antoniji Jozić u utrci za županicu
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da još nije razgovarao s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem o načinu rješavanja pitanja izbora predsjednika Vrhovnoga suda, istaknuvši kako se njegov scenarij rješenja temelji na poštivanju Ustava, zakona i institutu javnog poziva. Naime, Milanović je rekao da neće dati potporu nijednom od kandidata koji su se javili na javni poziv, nego da će Saboru na odlučivanje predložiti svojeg kandidata.


Plenković je u Pleternici sudjelovao na proširenoj sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije kako bi dao podršku HDZ-ovim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima, a na pitanje novinara komentirao je i izbornu utrku u Zagrebu, odnosno kritike Joška Klisovića, SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Poručio je da je HDZ-ov kandidat Davor Filipović sjajan kandidat za gradonačelnika Zagreba, koji svakim nastupom pokazuje da je kompetentan u svim gradskim temama, da "ima jasnu viziju policentričnog razvoja grada Zagreba" te da će učiniti napore i na smanjivanju i konsolidaciji financija. Filipović, za razliku od drugih kandidata, naglasio je Plenković, je u tome zato što se razumije u gradske teme, zna grad, njegove probleme i politike, i ne dolazi u tu utakmicu bez da se prethodno bavio gradom. "Filipović je profesor, sportaš, pristojan, a i ima sportsku drskost koja je ključna za velike političke utakmice kao što je ova pred njim", dodao je.

Plenković očekuje da će kandidati HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji, u kojoj je kandidatkinja stranke za županicu Antonija Jozić, aktualna gradonačelnica Pleternice, dobiti najveće povjerenje građana. H