Sport
HUMANITARNI TENISKI SHOW

Vekići u Gradski vrt
dovode sadašnje, ali i
bivše teniske zvijezde
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Zaigrat će Donna, Ćorić, Ljubičić, ali spominju se i Karolina Pliškova, Stefan Edberg, Wayne Ferreira...

Još se ne zna hoće li u travnju gledatelji moći na tribine, ali se zna da obitelj Vekić početkom tog mjeseca u Osijek dovodi još jedan humanitarni teniski spektakl i bit će prava šteta ako tada tribine dvorane Gradski vrt ostanu prazne. Bit će to događaj koji vrijedi uživo pogledati.


Lani, u jeku pandemije koronovirusa i mirovanja teniskih turnira, Vekići su u Perivoju kralja Tomislava okupili sve najbolje što hrvatski tenis ima, od igračica i igrača u mirovini (Majoli, Ivanišević, Prpić), preko sadašnjih sudionika Toura (Donna, Ana Konjuh, Čilić, Ćorić), do najmlađih hrvatskih nada. Taj humanitarni turnir bio je lijepa priča, koja je tenisačima na prisilnoj stanci od turnira itekako trebala, a početkom travnja u Slavoniju opet dolaze jaka imena. Ne samo hrvatska nego i svjetska. Premier Tennis Show se nastavlja, a nadolazeća priča odvijat će se 6. i 7. travnja u dvorani Gradski vrt, u koju će za tu priliku biti postavljena zemljana teniska podloga.

Bit će to sportska, ali i humanitarna akcija i sav prikupljeni prihod bit će usmjeren u gradnju javnih teniskih igrališta u Osječko-baranjskoj županiji, s tendencijom proširenja na cijelu Hrvatsku. Donna Vekić u svojim teniskim početcima nije imala neku preveliku podršku lokalne zajednice, ali ona i njezina obitelj to su brzo zaboravile i valjda se vode onom - tko tebe kamenom, ti njega kruhom. Sad kad su u mogućnosti, svojoj zajednici žele pridionijeti nečim dobrim, zato i organiziraju ovaj drugi sportsko-humanitarni teniski show.


- Važno je istaknuti da ova akcija ima veću vrijednost i ciljeve od lijepo izgrađenih igrališta. Prava je vrijednost u pridonošenju dobra zajednici, pojedincu, djeci i mladeži. Misao vodilja je pružiti mogućnost najmlađima da otkriju svoje talente i strasti te im dati priliku da pokušaju, zavole tenis, koji želimo učiniti dostupnim. Mi smo posebno ponosni na edukaciju koju smo dogovorili za sve štićenike Doma za djecu Klasje u Osijeku - kaže Igor Vekić, glavni organizator Premier Tennis Showa, i dodaje:


- Ovo u Gradskom vrtu bit će velik događaj jer imamo želju dovesti igrače iz samog vrha tenisa, one koji su nekada tamo bili i one koji su sada "top ten".


Sigurno je da će u travnju u Osijeku zaigrati Donna Vekić, Borna Ćorić, naš nekadašnji as Ivan Ljubičić, no neslužbeno se spominju i imena Karoline Pliškove, Stefana Edberga, Wayna Ferreire, Thomasa Johanssona...


- Ne volim pričati o onome što nije sigurno. Pregovaramo s poznatim teniskim imenima, ali tek kad potvrde dolazak u Osijek, mogu sigurno kazati "taj i taj će nastupiti" - tajnovit je Vekić ne želeći potvrditi tko će sve točno biti dio travanjskog eventa.

Inače, Osijek je u ponedjeljak prijepodne na predstavljanju Premier Tennis Showa bio svijet u malom. Na press konferenciji su sudjelovali Donna Vekić, koja se videopozivom javila iz Ženeve, Borna Ćorić je poslao poruku iz Rotterdama, Ivan Ljubičić sudjelovao je javljanjem iz Dohe, a predsjednica HTS-a Nikolina Babić uključila se iz Zagreba. Na presici u Osijeku bili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić, dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth te, naravno, Igor Vekić. A konferencija je održana u osječkoj Graditeljsko-geodetskoj školi, pokraj koje će neposredno nakon turnira biti izgrađen prvi javni teniski teren.


Poruka s predstavljanja je da su 6. i 7. travnja 2021. datumi rezervirani za humanost, sport i zajedništvo te su svi pozvani da sudjeluju u akciji za bolju budućnost najmlađih.
- Nadamo se da će gledatelji moći na tribine, i ako budu mogli, cijena ulaznice bit će simbolična kako bi svi mogli uživati u pravom teniskom spektaklu - dodao je Igor Vekić.


Ivana Liović
Donna na pregled pa u Osijek
Nakon Australian Opena osječka tenisačica Donna Vekić otišla je u Švicarsku, gdje je podvrgnuta operaciji desnog koljena. Odlomio se dio hrskavice i doktor Roland Biedert to je uspješno očistio. Donna u srijedu u Švicarskoj ima dogovoren pregled i ako bude sve u redu, dolazi u Osijek, gdje će ubrzo početi treninge. Prema prognozama, stanka bi trebala trajati oko mjesec dana i na Donna bi se na turnire trebala vratiti u travnju.
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike