Sport
OSVRT NA 23. KOLO HT PRVE HNL

Hajduk “smijenio” Rožmana, preokreti Osijeka i Gorice
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Burno je bilo 23. kolo HT Prve HNL. Pala je jedna trenerska glava, a Osijek i Gorica morali su proživjeti dosta straha kako bi došli do bodova u sudarima s momčadima iz donjeg dijela tablice. Jadranski derbi igrali su Rijeka i Hajduk, a Splićani su slavili na Rujevici drugi put u razmaku od samo dvadesetak dana. Nakon što su pobijedili Rijeku u zaostaloj utakmici 5. kola, to su ponovili i prošlog vikenda u redovnom kolu. Rezultat je bio isti 1:0, s tim da je ovaj put Riječanima presudio Turčin u redovima Hajduka Umut. I nije presudio samo Rijeci, već i njezinom treneru Simonu Rožmanu, koji je nakon niza slabih rezultata odlučio podnijeti ostavku iako mu je prije desetak dana klub produžio ugovor. Očito je mladi slovenski stručnjak procijenio da više nema ideja kako pokrenuti posrnulu momčad. S druge strane, Hajduk je nakon karantene zbog koronavirusa predstavio neke nove igrače od kojih se posebno istaknuo povratnik Marko Livaja, a očito je kako Talijan na klupi Hajduka Paolo Tramezzani pomalo i uspješno slaže novu momčad. Dosta bure na toj utakmici izazvao je i osječki sudac Damir Batinić, poništen gol Hajduka i penal za Rijeku su više nego dvojbeni, ali Splićani su slavili i lakše podnose te Batinićeve odluke.

Nitko od vodećeg trojca nije napravio krivi korak u ovoj rundi, iako su Osijek i Gorica prošli težak put do novih bodova. Osječani su u Varaždinu opasno živjeli jer su nakon prvih 45 minuta imali dva pogotka minusa, ali u nastavku je Ivan Santini odmah pokazao koliko će veliko pojačanje biti za osječku momčad. Na krilima njega i sjajnog Ramona Miereza bijelo-plavi su u drugom poluvremenu uspjeli napraviti potpuni preokret, a Mierez je s nova dva pogotka zasjeo na čelo liste strijelaca. “Čupati” se na svom terenu morala je i Gorica. Istra 1961 je opasno prijetila do 50. minute, a onda su dva najbolja strijelca Velikogoričana uzela stvari u svoje ruke. Lovrić je zabio 15. put ove sezone za izjednačenje, a 20-ak minuta prije kraja Mudrinski je postigao pogodak za preokret i pobjedu domaćina. Rezultatski je najlakše do bodova došao lider Dinamo protiv Slaven Belupa. Pobjeda od 3:0 izgleda uvjerljivo, ali dugo su “modri” morali lomiti uvijek žilave Koprivničane. Poveli su tek nakon sat vremena igre, pa je kasnije bila stvar tehnike da Zagrepčani susret privedu kraju na željeni način. Tako se ta zanimljiva utrka za naslov utroje nastavlja, a već sljedeće kolo donosi sudar Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu. Na koncu, jedan je susret završio bez pogodaka. Dogodilo se to na Šubićevcu gdje su bodove podijelili Šibenik i Lokomotiva čime su nedvojbeno zadovoljniji “lokosi” jer su se na taj način još jedan korak odmaknuli od desetog mjesta koje znači izravno napuštanje prvoligaškog društva.

Dobra je vijest što se opet odigralo svih pet susreta u kolu nakon što su u posljednje dvije runde igrana po četiri jer je Hajduk bio u samoizolaciji zbog koronavirusa. Strijelci nisu bili nešto posebno raspoloženi. Postignuto je 12 pogodaka, što je prosjek od 2,4 gola po utakmici i što se ubraja u prosječna dostignuća ove sezone.
Dalibor Keler
REZULTATI 23. KOLA
Varaždin - Osijek 2:3, Šibenik - Lokomotiva 0:0, Rijeka - Hajduk 0:1, Gorica - Istra 1961 2:1, Dinamo - Slaven Belupo 3:0
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike