Novosti
KRŠENJE MJERA

Jedan u samoizolaciji vozio kamion, drugi otišao u trgovinu
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Određeni broj osoba i dalje se ponaša neodgovorno prema drugim građanima te krši samoizolaciju određenu zbog kontakta sa zaraženim koronavirusom ili su i sami već zaraženi. Takva su dvojica iz Požeško-slavonske županije dobila prijave, dok je muškarac iz Slavonskog Broda već završio na sudu.

U subotu je u mjestu Migalovci policija zaustavila teretni automobil kojim je upravljao 37-godišnjak iako mu određena mjera samoizolacije. "Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti. Naime, 36-godišnjak je 1. veljače ujutro u Ulici sv. Florijana u Požegi pristupio u zgradu suda iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID-19 - liječenje u kući. Nadalje, 2. veljače, policijski službenici nisu ga zatekli na adresi u mjestu Grabarje te je utvrđeno da je obavljao kupnju u trgovini", doznajemo od Nikoline Janković, glasnogovornice PU požeško-slavonske.

Ta će dvojica završiti na sudu, a Općinski sud u Slavonskom Brodu već je izdao prekršajni nalog kojim Ž. B. (40) mora platiti 8000 kuna kazne jer je 15. prosinca u 16.50 u Slavonskom Brodu utvrđeno da ima izrečenu važeću mjeru samoizolacije. Iznos od 8000 kuna mora platiti na tri jednaka mjesečna obroka. Novčana kazna smatrat će se u cjelini plaćenom ako Brođanin po pravomoćnosti presude plati 2/3 izrečene novčane kazne.

"Sud je okrivljeniku izrekao novčanu kaznu ispod propisanog posebnog minimuma jer smatra da se s obzirom na postojanje posebno izraženih olakotnih okolnosti svrha kažnjavanja može postići i blažom kaznom od propisane, za opisani prekršaj propisana je novčana kazna od 8000 do 15.000 kuna", navodi se u obrazloženju presude.

Nastavljaju se i pokušaji prelaska graničnih prijelaza krivotvorenim PCR testovima. Tako je granična policija u subotu na graničnom prijelazu Kaštel otkrila 12 osoba koje su to pokušale. S.Lacić
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje