Regija
BELIŠĆE SVEČANO OBILJEŽILO MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE

Održana smotra postrojbi i fotoizložba - podsjetnik na intervencije i aktivnosti
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
BELIŠĆE - Stožer civilne zaštite Grada Belišća jučer je organizirao program u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, u sklopu kojeg je održana svečana sjednica Stožera, smotra postrojbi i izložba fotografija koje prikazuju prijašnje intervencije i aktivnosti svih službi uključenih u civilnu zaštitu.
Kako je na svečanoj sjednici istaknuo Domagoj Varžić, načelnik belišćanskog stožera i zamjenik gradonačelnika Belišća, u proteklih godinu dana održano je sedam tematskih sjednica Civilne zaštite Grada Belišća, koje su se prije svega ticale pandemije koronavirusa. Na tim sjednicama donesene su brojne odluke u skladu s preporukama Nacionalnog stožera i HZZJZ-a.


- Funkcioniranje Civilne zaštite grada Belišća na zadovoljavajućoj je razini, a i u sljedećem razdoblju Stožer CZ djelovat će u skladu s odlukama Nacionalnog i Županijskog stožera i slijediti mjere koje se odnose na pandemiju te po potrebi prilagođavati svoje djelovanje na terenu - poručio je Varžić.


Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj obilježava se tradicionalno 1. ožujka, s obzirom na to da je tog datuma 1972. na snagu stupio Statut Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, a već sljedećeg dana počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu kao međuvladina organizacija. Civilna zaštita u svijetu i u nas oblik je organiziranja, pripremanja i sudjelovanja građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i jedinica lokalne samouprave i uprave radi zaštite i spašavanja ljudi, dobara i okoliša. Taj višedimenzionalni sustav na različitim razinama čine operativne snage, primarno profesionalne, čija je redovita djelatnost spašavanje, kapaciteti udruga, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja i Crveni križ, kao i drugi kapaciteti čija je redovita djelatnost u određenom dijelu komplementarna potrebama djelovanja sustava civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama. Kada mu se pridodaju pripadnici policije i Oružanih snaga Republike Hrvatske te postrojbe i povjerenici civilne zaštite, zaokružuje se slika kako javnost danas uglavnom percipira sustav civilne zaštite.
Civilna zaštita u Hrvatskoj, Europi i svijetu, posebno posljednjih godinu dana, ima iznimno zahtjevnu ulogu u borbi s jednim od najvećih izazova današnjice – pandemijom COVID-19, poručeno je s jučerašnjeg skupa u Belišću. L.Aničić
Belišćanski stožer u proteklih godinu dana održao sedam tematskih sjednica koje su se ticale pandemije
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike