Osijek
DV GRLICA, KRC I OPĆINA BILJE PRIJAVILI PROJEKT

U Bilju bi vrtić trebao raditi do 21.30 i djeca će moći besplatno učiti strane jezike
Objavljeno 2. ožujka, 2021.

Predškolarcima će Dječji vrtić Grlica, prođe li im novi projekt koji su prijavili, ponuditi obilje besplatnog pristupa raznim dodatnim aktivnostima sve do učenja stranih jezikaj. Ujedno će biti produžen rad ustanove do 21.30.

Prof. Ivana Bošnjaković, ravnateljica Dječjeg vrtića Grlica u Bilju, koja pojašnjava kako su taj projekt, u suradnji s Kulturno-razvojnim centrom općine Bilje i Općinom Bilje kao partnerom, prijavili na natječaj Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja".

- Ako prođemo na natječaju, kroz projektne aktivnosti tijekom 20 mjeseci financirat će se uvođenje produženog boravka, odnosno popodnevne smjene u matičnom vrtiću u Bilju, razvoj postojećih i uvođenje novih posebnih programa te zapošljavanje novih djelatnika - odgojitelja, stručnog tima, kao i pomoćnog tehničkog osoblja. Cilj nam je djeci omogućiti besplatan pristup učenju jezika i raznih vještina, čime se djeca uobičajeno bave u slobodno vrijeme. Mislim da će i roditelji, baš kao i mi, biti vrlo zadovoljni - kaže Bošnjaković, dodajući kako redovito prate i prijavljuju projekte na različite natječaje za donacije i poticaje jer i tvrtke svojim donacijskim programima pomažu i potiču odgojno-obrazovne i sportske aktivnosti djece i mladih.

Ravnateljica navodi kako ih osnivač Općina Bilje i načelnik Željko Cickaj podržavaju u radu, planovima i projektima. U planu je i opremanje dječjeg igrališta u matičnom vrtiću u Bilju, u suradnji s Općinom Bilje i KRC-om.

- Puno pozornosti pridajemo tjelesnim aktivnostima djece te boravku na otvorenome s ciljem pravilnog psihofizičkog razvoja djece. Svi područni vrtići imaju opremljena dvorišta igrališta, samo još moramo opremiti matični vrtić igralima i spravama za motoričke aktivnosti djece na otvorenom - navodi Bošnjaković.

Kada epidemiološke mjere popuste, u vrtiću planiraju što veće otvaranje vrtića prema zajednici te jačanje suradnje s lokalnom zajednicom.

- U planu je verifikacija programa za očuvanje tradicije i baštine našega kraja kao nadogradnja na višegodišnji rad folklorne skupine. Odličnu suradnju ostvarujemo s FA Bilje, što ćemo nastaviti i kroz ovaj program. S Crvenim križem Darda dogovoreno je provođenje projekta Odgoj za humanost od malih nogu, što smo također morali odgoditi zbog pandemije te ćemo s aktivnostima započeti čim epidemiološka situacija to dozvoli - kaže Bošnjaković.

Darko Pejić
U planu je verifikacija programa za očuvanje tradicije i baštine u suradnji s Folklornim ansamblom Bilje
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

Najčitanije iz rubrike