Sport
FINALE FUTSAL LIGE HNS-a ZA ŽENE

Osječanke osvojile jedini
trofej koji im je nedostajao
Objavljeno 28. veljače, 2021.
ŽNK Osijek osvojio titulu, trofej za fair-play, a Balić je prva topnica lige

Trofej koji je nedostajao u 31-godišnjoj povijesti ŽNK-a Osijek osvojen je u nedjelju! U debitantskom nastupu u Futsal ligi HNS-a (malo)nogometašice Osijeka bile su najbolje u konkurenciji devet ekipa te su se zasluženo radovale.


Igrale su 12 utakmica od kojih su 11 dobile, a izgubile prvi finalni susret doigravanja u Novakima, gdje ih je dva dana ranije do nedjelje prvak toga natjecanja MC Plus iz Svete Nedelje porazio rezultatom 5:2. Nedostajala je tamo kapetanica Izabela Lojna, koja je u uzvratu u dvorani Gradski vrt iz ruku dopredsjednika HNS-a Ante Vučemilovića-Šimunovića st. podignula pobjednički i pokal u trajno vlasništvo koji će zauzeti počasno mjesto u krcatim vitrinama igrališta Mačkamama. Prethodno su suigračice od glavnog instruktora HNS-a Petra Krpana dobile zlatne medalje, a Lorena Balić i prigodnu nagradu za najbolju strijelkinju natjecanja s 37 postignutih pogodaka. Popularne osječke "zečice" zapravo su uzele sve moguće nagrade, jer im je povjerenik za mladež u HNS-u Hrvoje Hrkač uručio i pokal za fair-play. Najbolje i najdiscipliniranije zaslužile su oba priznanja, zorno to iskazavši u nedjelju u Gradskom vrtu, kada su MC Plus porazile rezultatom 11:2 (5:0), pri čemu nije bilo dvojbe kamo će titula. Otišla je iz Svete Nedelje čemu treba dodati da je treće mjesto osvojio zagrebački Dinamo, čije su predstavnice neposredno nazočile završnoj svečanosti dodjele nagrada, primivši brončane medalje i prigodni pokal, dok su igračicama MC-a Plus uručena srebrna odličja i pokal. Treba još dodati da su suci i delegat finalne utakmice iz ruku povjerenika Futsal lige Romea Čižmešije također dobili prigodne plakete.

Da će, pak, titula ostati u Osijeku razaznalo se nakon nepune četiri minute igre, jer su tada štićenice trenera Marijana Vuke i Vanje Kovača već imale potrebna tri pogotka prednosti kojima su anulirale zaostatak iz prvog finalnog susreta. Iz prvoga, praktički, napada poentirala je Lojna, da bi potom Balić i Marija Kunštek podignule prednost na 3:0. Ta je trajala do završnice prvoga dijela kada su Lojna iz "šesterca" nakon prekršaja nad Nevrklom i Mateja Bulut zabile za ugodnih 5:0, s kojim se rezultatom otišlo na odmor. Aktivniji ulaz u nastavak gošće su oplodile smanjenjem zaostatka preko Stanić, da bi se zatim ovozimsko pojačanje iz Splita Mejrema Medić malobrojnim odabranim Osječanima predstavila pogotkom. Ta je bosanskohercegovačka reprezentativka do kraja još jednom pogodila mrežu sastava iz Svete Nedelje, koji je zatim preko Svorcine smanjio zaostatak. Pokušavajući zatim igrom bez vratarke načiniti čudo koje se nije moglo dogoditi zbog znatno veće kvalitete osječkog sastava za koji su do kraja pogotke još postigle Lojna, Balić, Bulut i Nevrkla iz "deseterca", nakon što dva prethodna Osječanke nisu realizirale. Sastav MC Plusa, također, nije zabio "deseterac" dok se rezultat još lomio, odnosno vratarka Maja Belaj ga je obranila, kao još i niz teških udaraca, tako da je izvjesno da su "zečice" odgovarajuće riješile pitanje čuvarice mreže. U vitrine je, dakle, stigao tek prvi ovosezonski pokal, a planira se osvajanje još dva ona na velikom terenu gdje će se probati vratiti primat u prvenstvu te Kupu Hrvatske.


Dražen Lekšan
Osječki tercet na vrhu liste strijelkinja
Da su Osječanke bile prejake za konkurenciju oslikat će podatak o čak 130 postignutih pogodaka u 12 utakmica, ili u prosjeku više od deset po susretu.

Za redoslijed na listi najboljih strijelkinja vrednovao se učinak iz osnovnog dijela prvenstva u kojem je osječki tercet bio na vrhu. Osim prve topnikinje Lorene Balić, prilično su efikasne bile još i Kristina Nevrkla s 26, i Izabela Lojna s 20 pogodaka, čemu treba dodati da potonja kapetanica nije odigrala svih osam utakmica.
Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

Najčitanije iz rubrike