Sport
MINIMALAN PORAZ OSIJEKA II U IMOTSKOM

Croatijin Brazilac matirao mlade bijelo-plave
Objavljeno 28. veljače, 2021.
Nakon što je prošlo kolo igrala neriješeno s liderom Hrvatskim dragovoljcem, momčad Osijeka II u 20. etapi Druge HNL imala je obvezu na jugu Hrvatske. Mladi bijelo-plavi nogometaši gostovali su u Zmijavcima kod Croatije i ostali praznih ruku. Ubilježili su minimalan poraz, a ključna je bila 35. minuta, kada ih je matirao Brazilac u redovima Croatije Joao da Silva. Brazilac je iz slobodnjaka s nekih 25 metara predbacio živi zid i pogodio lijeve rašlje, inače vrlo dobrog gostujućeg vratara Kovačevića.


Croatia je bolje otvorila utakmicu i nekoliko puta zaprijetila, ali mreža Osijeka II je mirovala. U 15. minuti gostima je propala prilika, jer je Dion Drena Beljo napravio fintu više i obrana Croatije to je riješila. U 35. minuti Kovačević je svladan, Barišić je napravio prekršaj na nekih 25 metara i dobio žuti karton, a loptu je namjestio da Silva i sjajnim pogotkom donio domaćinu 1:0. Kasnije se pokazalo da je taj pogodak bio dovoljan za pobjedu Imoćana.

U nastavku su gosti s izmjenama i pritiskom probali doći do izjednačenja, ali nisu uspjeli. A Croatia je tako u razmaku od osam dana uzela šest bodova Slavoncima. Prošlo kolo u Bijelom Brdu matirala je BSK, a potom na svom igralištu Osijek II. I. Li.
CROATIA *1 (1)

OSIJEK II* 0

ZMIJAVCI - Igralište: ŠRC Marijan Šuto Mrma. Bez gledatelja. Sudac: Mateo Čalić (Marčana). Strijelac: 1:0 Joao Da Silva (35.)

CROATIA: Tomić, Bešlić, Mar. Šuto (od 46 Šalinović), Mat. Šuto, Vrljičak, Joao da Silva, Buble (od 46. Dadić), Jukić (od 76 Begić), Karoglan (od 76 Mešanović), Todorić, Mrkonjić.

OSIJEK II: Kovačević, Uwem (od 68 Babin), Bakula, Stranput (od 68 Latković), Kuprešak, Cheif Mohamed (od 84 Pudić), Karamatić, Mekić (od 68. Janušić), Benić, Barišić, Drena Beljo (od 81 Sekulić)
Najčitanije iz rubrike