Sport
KRAJ SUŠE ZA “BROKERE”

Nakon niza poraza frustracije izliječila Sonik Puntamika
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Momčad Stipe Šarlije izdržala pritisak i stigla do šeste premijerligaške pobjede, prve u 2021.

Trebala su proći više od dva mjeseca da košarkaši s Drave napokon nekoga i pobijede u HT Premijer ligi. Prije dolaska Sonik Puntamike u Gradski vrt, Vrijednosnice Osijek imale su negativnu seriju od osam utakmica (devet računajući i Kup), blijedjela su polako već i sjećanja na posljednje slavlje.

"Brokeri" su prošlu godinu zaključili pobjedom kontra Zaboka nakon koje je malo tko mogao pomisliti da će se na nova dva boda čekati sve do kraja veljače. Tko čeka i dočeka, kaže ona stara narodna, ali Stipe Šarlija i njegovi igrači su se bogme itekako načekali. Pao im je na kraju golem teret s leđa, nakon iscrpljujućih 40 minuta i pobjede protiv najugodnijeg iznenađenja sezone, igrači su imali upravo još dostatno energije za malo veselja prije odlaska u svlačionicu.

- Naravno da nas je ovaj dvoboj iscrpio do krajnjih granica. Znamo sve naše probleme s rotacijom, a ovu je pobjedu na svojim leđima iznijelo sedam igrača, koji su za mene pravi heroji. Nije lako igrati pod pritiskom, ali ovoga puta sve je dobro završilo. Načekali smo se, ali igrači su ostavili posljednji atom snage na parketu i to im se vratilo na najbolji način - pričao je nakon dugo vremena s osmijehom na licu nakon neke utakmice trener Šarlija, koji može biti ponosan na ono što mu je momčad pokazala protiv neugodne Sonik Puntamike. Zadrani su bili konstantna prijetnja, ali energija koju je domaćin uložio u ovaj dvoboj na kraju je i presudila. Nismo još ove sezone gledali "brokere" koji se bacaju na glavu za svaku loptu, bodre jedan drugoga, slave svaki potez. Aktivna je bila i klupa, vidjela se napokon jedna sinergija, koju bismo voljeli gledati i u nastavku sezone.

Kao što je i sam trener naglasio, utakmicu je uspješno privela sedmorka koju je predvodio onaj od kojeg se to i očekuje. Sjajnu utakmicu odigrao je Robert Kujundžić, kako i dolikuje kapetanu momčadi, koji je povukao kada je voda došla do grla. Bio je prvo ime s 29 poena, četiri skoka i dvije asistencije, a uz bok mu je bio Pavao Paić (19p, 6s, 2as). No, ono što daje dodatni plus ovoj pobjedi je dojam koji je na parketu ostavio jedan domaći dečko, 20-godišnji Franco Filipović. Na pruženu minutažu (19) odgovorio je s 11 poena (trice 3-3) bez promašaja i pet asistencija. Izgleda da se mladi bek VROS-a napokon opustio među "velikim dečkima", sada samo neka tako nastavi. Standardni učinak imala je vanjska linija Lisica - Porobić - Lakić, a Šarlija je još koristio i Đorđa Topolovića, koji se jedini nije upisao među strijelce. Nije ni trebalo, nakon osam poraza "brokeri" napokon malo i slave.

Nino Benčina
VRIJ. OSIJEK       92

SONIK PUN.       86

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Hadžić, Tomić i Terlević.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Kurepa, Lisica 9, Jelavić, Filipović, 11 Kujundžić 29 (8-8), Tokić, Špehar, Porobić 13 (8-8), Pavić, Topolović, Lakić 11 (1-2), Paić 19 (4-5).

SONIK PUNTAMIKA: Jošić 16 (4-6), Vladović 6 (2-2), Palčić 17 (5-6), Rašić 12, Runjić 6 (1-2), Cvitković 11 (2-3), Zelanto, Zovko 6 (0-2), Manojlović, Gospić 9 (2-2), Petani 3.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 22:23, 24:17, 23:18, 23:28.
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku