Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE NIŽU POBJEDE

Nije im smetao ni neuobičajen termin
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Odbojkaši s Drave nastavljaju prema starom dobrom običaju u Superligi. Nova pobjeda Mursa-Osijeka, 15., u isto toliko odigranih utakmica, a već 11. u kojem je suparnik ostavljen na nuli. Takav se rasplet i očekivao u dvoboju 17. kola, u sklopu kojeg je u Gradski vrt stigao Rovinj, koji ima najslabiji učinak u elitnom društvu. Gosti iz Istre su pošteno, u skladu s mogućnostima, parirali domaćinu ali, nažalost, "mursaši“ ništa ne prepuštaju slučaju. Nije prepustio ni trener Mario Teppert koji je na parket od prve minute poslao svoje glavne adute, neke od njih ubacio je i kasnije, a to je luksuz koji si trener lidera Superlige bez problema i posljedica može priuštiti.

Dvoboj je odigran u neuobičajenom terminu, u rano poslijepodne (14 sati). Umjesto da odmaraju nakon dobrog ručka, igrači su morali na parket, ali posao je trebalo odraditi bez obzira na to gdje i kada. Domaćin je odlučio brzo sve privesti kraju, a to mu je i pošlo za rukom, iako je treći set ponudio i malo neizvjesnosti. U njemu su Rovinjani bili aktivni do kraja, ali poraz na razliku je sve što su napravili, više od časnog završetka utakmice nisu mogli izvući.

U dva seta, Mursa-Osijek je dominirala, predvodio je Ivan Matoković (imao 21 poen), ali i suigrači su pratili ritam, koji je ipak malo počeo padati. Razumljivo, krenule su rotacije (igralo deset od 12 igrača), ali kontrola nad utakmicom ipak se nije izgubila.

- Planirali smo sve riješiti u što kraćem roku, a pritom i raspodijeliti minutažu. Nisu igrali Jurica Šućur i Nedić koji su, pak, imali maksimalnu minutažu prije tjedan dana u Rijeci. Odradili smo sve prema planu, nije nas zabrinuo niti ugrozio nešto bolji Rovinj u trećem setu. Nova su tri boda na kontu, idemo dalje - kaže trener Mario Teppert, čiju momčad sljedeći vikend čeka gostovanje u Zadru. A nakon toga sprema se finale Kupa. N. Benčina
MURSA-OSIJEK       3

ROVINJ       0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Horvat (Belišće) i Kopić (Osijek).

MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Kraljević, Matoković, K. Šućur, Suk, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Iliev, Nedić, Majer, Stanković.

ROVINJ: Radovan, Matić, Zolota, Hrelja, Preden, Fatorić, Poropat, Gavrilov, Bljaić, Arapović.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:17, 25:11, 25:23
Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike