Sport
LIGA ZA PRVAKA

Katastrofa “mursašica” u Zagrebu
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Košarkašice Murse Vrijednosnica Osijek doživjele su uvjerljiv poraz u 4. kolu Lige za prvaka. U zagrebačkom Domu sportova nisu imale nikakvih izgleda protiv Trešnjevke 2009, koja je slavila s visokih 47 poena razlike. Gošće se bez Sene Matešić i s katastrofalnom realizacijom nisu mogle ni nadati ičemu drugom nego - katastrofi.

Nakon što su prošlog tjedna kod kuće očekivano izgubile od Raguse, Osječanke su išle na popravni u Zagreb, ali i to je loše završilo. Petra Šimunić i Magdalena Mihaljević pokušavale su “dignuti” ekipu, vodile su veliku borbu sa Zagrepčankama, ali nisu imale adekvatnu pomoć ostalih suigračica, pa je gostujući sastav svakom minutom bio sve više u zaostatku,

Od početka se vidjelo da će bodovi teško za Osijek. Već nakon prve četvrtine domaće su imale dvoznamenkastu prednost, a na poluvrijeme se otišlo s tih “plus deset” za Trešnjevku 2009. Mursa VROS nije bila dobra u prvom poluvremenu, a u nastavku utakmice bila je neprepoznatljivo loša, daleko od nivoa ekipe koja igra u Ligi za prvaka Hrvatske. U trećoj četvrtini Osječanke su ubacile samo pet poena, a to im se nije dogodilo nikada ove sezone, pa ni godinama unatrag. Agonija gošći nastavljena je i u posljednjoj četvrtini u kojoj se Trešnjevka poigravala sa suparnicama, radila što želi, pa je na kraju slavila s visokih 47 razlike.

Trener Murse Vrijednosnica Osijek Goran Gunjević pod hitno mora trgnuti ekipu iz letargije jer već sljedeći vikend nosi dva izazova. U Osijek stiže Pula Moviter s kojom će Osječanke odigrati dvije utakmice - u subotu je na rasporedu susret za plasman na Final Four Kupa Ružice Meglaj Rimac, a u nedjelju je u Dvorani Jug na rasporedu 5. kolo Lige za prvaka. I. Li.
Trešnjevka 2009       94

Mursa VROS       47

ZAGREB - Dvorana 3 Doma sportova. Bez gledatelja. Suci: Hrvoje Muhvić, Mladen Vukojević i Matija Glavurdić.

TREŠNJEVKA 2009: Stabile, Laljek 8, Majstorović 9, Rodek 8, Banović 4, Obratov 6, H.Mühl 14, J.Jurič 1, Galunić 17, Žaja 8, Škara 12, Pavičić 7.

MURSA VROS: Blaževac 2, Kujundžić 3, Lovas, P.Šimunić 16, Mihaljević 11, Šarlija 3, Horvat, Zvocak 4, Rimac 4, Vuksanić 2, Balić 2.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 25:15, 18:18, 20:5, 31:9.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike