Crna kronika
TRAGEDIJA U VUKOVARSKOJ

Poginuo rušeći šupu, usmrtio ga urušeni krov
Objavljeno 28. veljače, 2021.

Sedamdesetdvogodišnji muškarac preminuo je nakon što se na njega urušio krov stare šupe u Vukovarskoj ulici, u Osijeku. Nesreća se dogodila u subotu, u prijepodnevnim satima, a unatoč naporima liječnika da ga reanimiraju, 72-godišnjak je zbog zadobivenih teških ozljeda preminuo.

- U subotu, oko 11.50 sati, u Osijeku, 72-godišnjak je rušio drvenu šupu koja je sagrađena iza njegove stambene zgrade. Tijekom rada na izbijanju drvenih letava u unutrašnjosti šupe, došlo je urušavanja krova na 72-godišnjaka, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo. Na mjestu događaja mrtvozornik je konstatirao smrt 72-godišnjaka zbog višestrukih ozljeda. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće o događaju - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Dojavu da se urušio krov na osobu Operativno dežurstvo Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka dobilo je u subotu, u 11.47 sati. Na teren je odmah otišlo sedam vatrogasaca s dva vozila. Na mjestu intervencije dočekao ih je građanin koji je i javio za nesreću te uputio vatrogasce do 72-godišnjaka.

- Na mjestu intervencije zatekli smo urušenu drvenu šupu 4 x 6 metara, ispod koje se nalazio unesrećeni. Ručno smo podignuli drvene grede i salonitne ploče te oslobodili unesrećenog koji je još davao znakove života. Pomogli smo djelatnicima Hitne pomoći pri reanimaciji, ali nakon sat vremena reanimacije muškarac je preminuo - doznajemo od osječkih profesionalnih vatrogasaca. Nakon što su vatrogasci otišli, na mjestu nesreće ostali su policajci koji su obavili očevid.

Ovo je samo jedna tragična nesreća u nizu u Slavoniji u kojoj smrtno stradavaju osobe starije životne dobi u svojim nastojanjima da sami obave neki posao. Prije nekoliko godina, 71-godišnjak iz Brijesta poginuo je dok je čistio žljebove na šupi u svome dvorištu. Kako smo tada doznali iz Županijskog centra 112 Osijek, građanka je dojavila da je u Usorskoj ulici, u Brijestu, muškarac pao s ljestava i da je teško ozlijeđen. O nesreći je odmah obaviještena Hitna pomoć Osijek, a kasnije i policija.

Nažalost, ekipa Hitne pomoći mogla je samo utvrditi da je 71-godišnjak od ozljeda zadobivenih pri padu preminuo. Pao je s dva metra visine. Prema dostupnim informacijama, preminuli je netom prije nego što će se popeti na ljestve čistio lišće u dvorištu. Odlučio je ukloniti i lišće koje se nakupilo u olucima. Popeo se na ljestve, no kako mu se blato nakupilo na đonovima gumenih čizama, poskliznuo se i pao na betonsko tlo i preminuo.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike