Crna kronika
AUTOM SE ZABIO U POLICIJSKO VOZILO

Moguć i zatvor za ozljede policajaca
Objavljeno 27. veljače, 2021.

Pokušaj bijega, ali i ozljeđivanje dvojice policajaca, mogao bi 32-godišnjaka koštati i zatvorske kazne. Riječ je o događaju koji se zbio u subotu u ranim poslijepodnevnim satima u Vukovaru. Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je "kako je 32-godišnjak, oko 13 sati, vozeći osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka, pobjegao policijskoj ophodnji i tako izbjegao policijske službenike pri kontroli u cestovnom prometu. Međutim, nakon kraćeg bježanja vukovarskim cestama policija je stigla prekršitelja i uhitila ga u Ulici Vijeća Europe".

Iz policije također navode kako je 32-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Golf, u namjeri da nastavi s bježanjem, udario u policijski automobil u kojem su bila dva policijska službenika PU vukovarsko-srijemske, a koji su lakše ozlijeđeni. No, policajci su odmah reagirali i uz uporabe sredstava prinude uhitili bjegunca koji je nakon sudara izišao iz automobila i počeo bježati, pojasnio je policijski glasnogovornik Dragoslav Živković.

Svim sudionicima nesreće pružena je liječnička pomoć u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici, a utvrđene su lakše tjelesne ozljede tri osobe, dva policijska službenika i 32-godišnjaka. "Policija je odmah poduzela sve predviđene zakonske obveze i bit će provedeno kriminalističko istraživanje", zaključio je Živković. Kako doznajemo, zbog pokušaja bijega, ali i ozljeđivanja dvojice policajaca nakon što se automobilom zabio u policijsko vozilo, 32-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. Nakon provedene kriminalističke istrage doveden je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Za sada nisu poznati uzroci bijega 32-godišnjaka koji će biti doveden na ispitivanje u nadležno državno odvjetništvo te vjerojatno kod suca istrage koji će potom odlučiti o određivanju istražnog zatvora.

Ovo nije prvi put da odbjegli vozači svojim vozilima udaraju u policijski automobil, ili pokušavaju pregaziti policajca koji ih je pokušao zaustaviti na cesti. Samo prošle godine u Hrvatskoj je zabilježeno desetak sličnih incidenata u kojima je bilo i ozlijeđenih policajaca. Svi su počinitelji na kraju uhićeni i procesuirani.
S.Butigan

Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike