Osijek
"SPORT ZA SVE" ORGANIZIRAO TJELOVJEŽBU

Osječani plesali zumbu
na Trgu slobode
Objavljeno 27. veljače, 2021.

Iako je subotnje prijepodne u gradu na Dravi bilo prohladno i vrlo vjetrovito to nije spriječilo njegove stanovnike da se okupe s društvom na standardnim punktovima za ispijanje kave. Kako najpopularniji nekako se već uvriježio onaj na Trgu slobode, gdje se i ove subote okupilo više stotina ljudi. Zbog parkića s igralima to je mjesto i prvi izbor roditelja s malom djecom, pa je i ovaj put bilo lijepo čuti dječji žamor i veselje. Projeće je ove godine stiglo puno ranije, kao da je i njemu dosta karantena i lockdowna koji već godinu dana onemogućavaju normalan život, u prvom redu čovjeku tako važnu, nezamjenjivu društvenu interakciju, što su spremno dočekali i naši sugrađani treće životne dobi za koje je Gradski savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek organizirao tjelovježbu u obliku plesa zumba.

- Ovdje imamo zgodan prostor, odradili smo naš redovan trening nordijskog hodanja i sada nam treba malo razgibavanja za kraj. Ovo je i jedan pokaz našim sugrađanima koji se ovdje vole okupiti, pa se nadamo da će nam se kada nas vide pridružiti, da ćemo im dati malo poticaja da uvrste vježbanje u svoju svakodnevicu, a poradi zdravlja, da pobjedimo svi skupa ovaj virus. Zumbu smo odabrali zato što je zgodna bez obzira na dob, spol i motoričke sposobnosti. Svi znamo plesati, svi možemo zumbati, a i nekako mi se čini da je ovo zgodno vrijeme da potaknemo i mlade da nam se pridruže. Oni koji su 50+ već su navikli vježbati s nama i jako smo njima zadovoljni, a mladi ako vide ovako zgodne i lijepe trenerice valjda će nam se i oni pridružiti - rekla je kroz smijeh dobro raspoložena Gordana Veselić, glavna tajnica Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek.

I baš kao da su čuli što gospođa Veselić govori, uskoro su se grupi plesača zumbe priključili i naši najmlađi sugrađani, kao i onih nešto stariji, pa je grupa zumba plesača ubrzo bila popunjena gotovo svim dobnim skupinama, što je bilo zaista simpatično. Nadahnuti pozitivnom energijom kojom je bio ispunjen Trg slobode (vjerojatno ima i simbolike u činjenici da se baš na trgu tog imena u ovo vrijeme okuplja najveći broj Osječana) produžili smo ka promenadi provjeriti kakva je tamo situacija te zatekli suštu suprotnost. Zbog vjetra koji je kraj Drave bio posebno neugodan gotovo da uopće nije bilo šetača. No, zato je tu naš Trg slobode. I. Alilović

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike