Sport
BEZ POBJEDNIKA U ZRINJEVCU

Osječani dva puta vodili, pa riskirali za pobjedu, a onda morali spašavati i jedan bod
Objavljeno 26. veljače, 2021.
Osječki malonogometaši remizirali su na svom terenu u 14. kolu Prve HMNL s Futsal Dinamom 3:3. Bila je to utakmica u kojoj su Osječani ponovno mogli i puno više uzeti, dva su puta vodili, imali još prilika, no na kraju su u posljednjim sekundama morali spašavati i taj jedan bod.


Već u drugoj minuti Pandurević je zaprijetio iz slobodnog udarca, no Herceg je uspio odbiti u korner. Dvije minute potom pred domaćim je vratima zaprijetio Badrov, ali se iskazao i domaći vratar Živković obranivši čisti zicer. U 7. su Osječani poveli, sve je napravio Lima, driblingom se oslobodio čuvara na desnoj strani i ubacio pred gol, a tamo Šimašeku nije bio problem iz blizine zatresti mrežu. U 9. je ponovno pokušao Pandurević, ali Herceg je još jednom bio uspješniji, a minutu kasnije gosti su izjednačili. Čekol se driblingom riješio pratnje te silovitim udarcem s 11 metara zatresao mrežu. Ipak, na odmor se otišlo s vodstvom domaćina, najprije je Herceg obranio Šalajev udarac, da bi u nastavku akcije lopta stigla do Lime, koji ju je smjestio pod gredu.
Prvi su u nastavku zaprijetili Zagrepčani, preko Čekola i Badrova, ali je u oba navrata uspješniji bio Živković. Potom je Kajfeš (23.) mogao povećati vodstvo svoje momčadi, ali je silovito pucao u vratara, nakon čega su za domaćine prilike propuštali i Čavar dva puta te jednom Šalaj. Za te je promašaje stigla kazna u 29. minuti, pokušaj Mudronje zajednički su spriječili Kajfeš i Živković, no lopta je ostala u posjedu gostiju te stigla do Matkovića koji zabija za 2:2. Uslijedio je potom pravi vatromet na obje strane, prilike su se izmjenjivale pred oba gola, no promjena rezultata nije bilo sve do same uzbudljive završnice. Osječani su posljednje tri minute ušli u dodatni rizik, zaigravši s igračem-vratarem, no nije im se isplatilo. Badrov je u duelu uzeo loptu Kajfešu, suci nisu dosudili ništa, a gostujućoj "sedmici" nije bio problem zatresti praznu mrežu. Ipak, 15 sekundi prije kraja domaćini su spasili bar bod, kada je iz blizine Pandurević postavio konačnih 3:3.
Goran Roguljić
Osijek 3 (2)

Futsal Dinamo*3 (1)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Bez gledatelja. Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Mario Vecko (Koprivnica). Strijelci: 1:0 Šimašek (30), 1:1 Čekol (10), 2:1 Lima (15), 2:2 Matković (29), 2:3 Badrov (39), 3:3 Pandurević (40). Žuti kartoni: Živković, Čavar, Dakić, Petrušić (Osijek), Čekol (Futsal Dinamo).

OSIJEK: Živković 7, Kajfeš 6,5, Mijić 6,5, Šalaj 6,5, Pandurević 7, Čurman, Tomić, Lima 7, Ćosić, Čavar 6,5, Dakić 6,5, Šimašek 6,5, Petrušić 6.

FUTSAL DINAMO: Herceg 7, Badrov 6,5, Penava 6, Mužar 6, Čekol 7, Pavlić, Đulvat 6, Grbeša 6, Vučković 6, Matković 7, Mudronja 6,5, Novak 6.

IGRAČ UTAKMICE: DINO ŽIVKOVIĆ (OSIJEK)
Najčitanije iz rubrike