Novosti
OSJEČKI UGOSTITELJI PRIPREMAJU SE ZA OTVARANJE TERASA

Grad neka oprosti spomeničku rentu
Objavljeno 27. veljače, 2021.
Točno tri mjeseca nakon što su zbog epidemije koronavirusa zatvoreni kafići i drugi ugostiteljski objekti, osječki ugostitelji polako se pripremaju za otvaranje terasa u ponedjeljak, 1. ožujka, nakon što je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odlučio dodatno popustiti epidemiološke mjere i sektoru koji posljednjih godinu dana uopće nije radio ukupno pet mjeseci dopustiti otvaranje pod uvjetima koji su i dalje ograničeni, ali ipak puno prihvatljiviji od onih koji su bili na snazi prethodna dva tjedna kada su kafići mogli prodavati samo piće za ponijeti, zbog čega je većina njih ostala zatvorena.

“Otvaramo sigurno. Jedva čekamo, kao i naši gosti, koji su posljednja dva tjedna, dok je bilo prilično toplo, i po nekoliko sati stajali na nogama ispred kafića i ispijali kavu. To najbolje govori o tome koliko smo se svi skupa zaželjeli društva. No brine nas jedna stvar. U Gradu su mi jutros rekli da nećemo moći otvoriti terase dok ne podmirimo dug za spomeničku rentu, što je apsurdno s obzirom na to da tri mjeseca uopće nismo radili. Smatram da bi se trebali solidarizirati s ugostiteljima, prepoznati tešku situaciju u kojoj smo se našli i oprostiti nam taj dug, kao što su nam oprostili porez na potrošnju, što je za svaku pohvalu”, rekao nam je u petak jedan osječki ugostitelj iz središta grada koji je htio ostati anoniman.

Kako bi spremni dočekali ponedjeljak, pripremaju se i u Amsterdam pubu u Radićevoj ulici, gdje su prebojili i ušminkali cijelu terasu. Stolice i stolovi spremni su i u obližnjim kafićima San Francisco, Art klub i Press, kao i u drugim lokalima u središtu grada, što upućuje na zaključak da ćemo u ponedjeljak jutarnju kavicu, ako se toplo odjenemo, napokon moći popiti u koliko-toliko normalnim uvjetima. I.Alilović
Možda ste propustili...