Sport
OSJEČANKE U AKCIJU U ZRINJEVCU

Ekipa je uzdrmana, Ćurak je pobjedom vraća na pravi put
Objavljeno 27. veljače, 2021.

Rukometašice Osijeka u subotu (19 sati) u dvorani Zrinjevac u 16. prvenstvenom kolu dočekuju Umag. Bit će to prva samostalna utakmica Vedrana Ćurka na klupi ŽRK Osijek, nakon što je prethodne dvije odradio u tandemu s Ivanom Šundom.

Ostvaren je polovičan uspjeh, a potom je Ćurak promoviran kao stalno trenersko rješenje. Kako je i sam istaknuo na predstavljanju, upravo je u ŽRK-u Osijek započeo samostalnu seniorsku trenersku karijeru, a za novi "debi" imat će vrlo zahtjevnu prepreku. Umažanke su do sada izgubile samo dva susreta te su bodovno izjednačene s nedodirljivim dvojcem našeg ženskog rukometa, Lokomotivom i Podravkom Vegetom. Jasno je stoga da bi gošće u Zrinjevcu trebale imati ulogu favoritkinja.

- Slažem se, one su favoritkinje, od početka sezone krenule su odlično i za mene su iznenađenje prvenstva. Svakako su respektabilna ekipa, pripremali smo se ovaj tjedan za njih i želimo odigrati najbolje što možemo. Nemamo nikakav imperativ, ali igramo kod kuće, u Zrinjevcu i to je dodatni motiv koji će nam biti važan u pokušaju ostvarivanja dobrog rezultata.

Za to je nužna i čvrsta obrana, koju je i sam Ćurak istaknuo kao ključ u svojim postavkama igre. I dalje će mu nedostajati dvije važne karike u tom segmentu (Sablić, Zagorščak), no trener Osječanki vjeruje kako će pomaci biti vidljivi.

- Obrana je ta na kojoj temeljim rezultat. Treniramo je konstantno i fokus će biti na njoj i u subotu. Rekao sam već da želim neke automatizme u tim kretanjima, koji zahtijevaju određeno vrijeme. U svakom slučaju bit ćemo pripremljeni i vjerujem da ćemo odigrati bolje obranu nego što je to bilo prije.

Četiri poraza u pet posljednjih nastupa skrenula su Osijek s puta borbe za četvrto mjesto, koje je i dalje dohvatljivo, no bit će potrebna serija uspjeha, a jasno je kako bi sjajno "legao" pozitivan ishod s trećeplasiranom ekipom lige.

- Sigurno su igračice uzdrmane zbog lošijih rezultata, međutim i mi smo malo uzdrmani zbog igračkog kadra koji nam nedostaje u toj rotaciji, ponajprije u obrani. Ali ne možemo utjecati na to, vidite kakva je sezona, svima je nenormalna, korona je i dolazi do velikih oscilacija u igri. Praktički se pripremaš za utakmicu, a može se dogoditi da u subotu pola ekipe ne igra, tako da je nezahvalno nešto predviđati. U svakom slučaju trebamo se koncentrirati na naš daljnji rad, pripremiti se jako dobro za svaku utakmicu koliko je u našim mogućnostima i dati svoj maksimum. Pobjeda nad Umagom dobro bi došla psihološki prije svega, međutim ima jako puno utakmica i jedna ništa ne može značiti u natjecateljskom razdoblju. Može biti poticaj za dobar rad ako ostvarimo dobar rezultat, ali ako i izostane, i dalje imamo dovoljno susreta do kraja sezone da je zaključimo na željeni način - pojasnio je Ćurak.

Goran Roguljić
Parovi 16. kola
Koka - 1234 Virovitica, Sesvete Podravka Vegeta, Lokomotiva - Dugo Selo ‘55, Murvica - Zrinski, Dalmatinka - Sinj, Osijek - Umag. Susret Split 2010 - Bjelovar je odgođen.
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

UPITAN I NASTUP NA “TOURU”

Vingegaard je završio na operacijskom stolu

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini