Sport
ZANIMLJIV RUKOMETNI VIKEND

Predsjednik neće igrati protiv svojih
Objavljeno 27. veljače, 2021.
Do kraja osnovnoga dijela prvenstva Paket24 Premijer lige ostala su još tri kola. Nakon toga Liga se dijeli na dva dijela, Ligu za prvaka, u kojoj se najboljoj četvorki pridružuju PPD Zagreb i NEXE, i Ligu za ostanak. Jasno je kako će Spačva-Vinkovci igrati Ligu za ostanak premda su očekivanja bila puno veća. Potrebno je stoga uhvatiti što bolje startne pozicije. Nakon diobe lige petoplasirani iz osnovnog dijela prvenstva krenut će u Ligu za ostanak s pet bodova, onaj sljedećeplasirani sa četiri i tako redom, a posljednji na tablici, što će po svemu sudeći biti Dubrovnik, neće imati ni jedan bod na kontu.

Vinkovčani su trenutno pretposljednji, ali Umag i Bjelovar, čak ni Zamet, nisu daleko. Raspored im ne ide na ruku, u subotu (18 sati) gosti su Varaždina 1930., koji je trenutno drugoplasirani i bori se za Ligu za prvaka.

- Cilj nam je uhvatiti što bolju poziciju, Prije tri tjedna svladali smo Varaždin u Vinkovcima, što nam daje nadu da možemo pobijediti i kod njih u gostima. Mislim kako je na njima veći pritisak jer se bore za to mjesto u Ligi za prvaka, a mi, koji god bod donesemo sa strane, bit će dobro. Imamo susret s Dubrovnikom i onda gostovanje u Bjelovaru, kojima želimo uzvratiti za poraz u prvom dijelu u Vinkovcima - rekao je Josip Mečić, trener rukometaša Spačve-Vinkovci.

U Prvoj HRL “Sjever” slijedi 15. kolo, u kojem će se odigrati slavonski derbi. Rukometaši Osijeka danas od 16 sati u Zrinjevcu dočekuju Požegu. Zanimljiva je to situacija. Prvotimac Požege je Krešo Tomas, koji je tijekom stanke izabran za predsjednika RK Osijek. Premda ga pravilnik ničim ne ograničava, Krešo danas, prema svojoj odluci, neće igrati protiv kluba na čijem je čelu. Još jedna zanimljivost vezana uz ta dva kluba jest da je trener Osijeka Dag Kovačević na tu dužnost došao upravo iz Požege. Uz nastupe u Prvoj HRL “Sjever” obje momčadi još su “žive” u Kupu Hrvatske. Nakon što su se plasirali u treće kolo Kupa, ždrijeb je odlučio da se Osječani izravno plasiraju u osminu finala, a Požega će za taj isti rang morati odigrati susret međukola sa Slatinom. Susret je planiran za 3. ožujka u Slatini. K.Lacković
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike