Regija
VDM ENERGIJA D.O.O. DONJI MIHOLJAC:

Kvar stroja je otklonjen i
ispričavamo se građanima
zbog neugodnog mirisa
Objavljeno 26. veljače, 2021.
DONJI MIHOLJAC

O slučaju neugodnih mirisa iz biopostrojenja u Donjem Miholjcu koji je izazvao zabrinutost građana, ali i gradske vlasti, koja je poduzela određene korake, o čemu smo objavili tekst, VDM Energiji d.o.o. Donji Miholjac, tvrtki koja upravlja bioplinarom, poslali smo pitanja. Stigao je odgovor, a u njemu VDM Energija potvrđuje da je uzrok širenja neugodnog mirisa kvar stroja za preradu sirovine, zbog čega je tri tjedna proces proizvodnje bioplina bio znatno usporen.

- Kvar na stroju je u međuvremenu otklonjen te je uspostavljen redoviti režim rada, u kojem se sva zaprimljena sirovina odmah nakon zaprimanja i preradi, pohranjuje u hermetički zatvorenim silosima, u kojima u procesu anaerobne digestije nastaje bioplin. Također, radnici bioplinare su preostalu sirovinu pojačano tretirali sredstvima koja u najvećoj mogućoj mjeri neutraliziraju neugodne mirise - odgovor je Tomislava Bokuna, direktora VDM Energije d.o.o. Donji Miholjac. VDM Energija d.o.o. ispričava se građanima zbog neugodnih mirisa i zahvaljuje na razumijevanju zbog teškoća u poslovanju. Naglašavaju kako je ispravnost i neškodljivost proizvodnog procesa potvrdila i nadležna inspekcija, prilikom koje nisu utvrđene nepravilnosti ili druga nedopuštena postupanja.

Također, najavljuju Dan otvorenih vrata i prezentaciju rada bioplinare, kao i sve prednosti tog ekološki prihvatljivog načina proizvodnje električne energije. S.Fridl
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike