Regija
PRVA GODINA INKUBATORA

Otvoreno 15 tvrtki koje
zapošljavaju pedeset djelatnika
Objavljeno 27. veljače, 2021.
Zbog velikog zanimanja ove godine pokrenut će i projekt povezivanja studenata i poduzetnika
VINKOVCI

Vinkovački Poduzetnički inkubator proslavio je prvi rođendan i vrijeme je prisjetiti se druge polovine srpnja 2018., kada je potpisan ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje postojeće stambene zgrade u Ulici Dragutina Žanića Karle 16, koja je završena i predana poduzetnicima u planiranom roku.

Gradnjom i opremanjem Poduzetničkog inkubatora vrijednog 21 milijun kuna, poboljšat će se dostupnost poslovne infrastrukture te poslovnih usluga malim i srednjim poduzetnicima, što će pridonijeti jačanju razvoja poduzetništva i otvaranju novih radnih mjesta u Vinkovcima i županiji, rečeno je tada, a danas, godinu nakon otvaranja, kažu u Inkubatoru, ostvarilo se sve što je tada najavljeno i planirano. To je projekt Grada Vinkovaca u partnerstvu s Agencijom za razvoj i investicije VIA i Tehnološkim parkom, a financiran je kroz EU fond za regionalni razvoj.

- Tijekom jako nezgodne godine za poduzetništvo, u prostore Poduzetničkog inkubatora Vinkovci ušlo je 15 tvrtki raznih proizvodnih i uslužnih profila. U ovom trenutku tvrtke koje se nalaze u Inkubatoru zapošljavaju 50 osoba i u stalnoj su potražnji za dodatnim radnicima. Svakodnevno u moj ured dolaze i poduzetnici čije tvrtke nisu smještene u Poduzetničkom inkubatoru te se raspituju o slobodnim radnicima, ponajviše iz IT branše, ali i iz drugih. Neki poduzetnici idu i dalje, pa pitaju i za studente s našeg područja te su ih spremni i stipendirati, a sve kako bi po završetku studija mladi stručnjaci određeno vrijeme radili kod njih u tvrtki. Sukladno tome, tijekom ove godine pokrenut ćemo projekt povezivanja studenata i poduzetnika - kaže voditelj Inkubatora Krunoslav Josip Čačić.

Podsjeća kako je zajednička karakteristika svih poduzetničkih inkubatora da omogućuju poduzetnicima korištenje poslovnog prostora prema vrlo povoljnim uvjetima, bez najamnine, ili uz smanjenu najamninu kroz ograničen broj godina.

Inkubator osigurava standardizirane poslovne prostore visoke opremljenosti prilagođene potrebama poduzetnika. Na raspolaganju je 13 uredskih prostora ukupne površine gotovo 1400 četvornih metara, i pet proizvodnih prostora površine 760 kvadrata, s vlastitim prilazima za dostavna vozila. Tu je i potpuno opremljena moderna konferencijska dvorana od 100 četvornih metara, kao i jedna višenamjenska dvorana s mogućnošću pregrađivanja te coworking prostor sa šest potpuno opremljenih radnih jedinica.

Objekt je multifunkcionalan, energetski učinkovit i pristupačan osobama s invaliditetom.

Miroslav Flego
najtraženiji
RADNICI IZ IT

SEKTORA, ALI I

DRUGE BRANŠE
Daju poslovni prostor i opremu, savjetuju
Prednost pri ulasku u poduzetnički inkubator, kaže Krunoslav Josip Čačić, imaju start-up i mali poduzetnici koji posluju manje od dvije godine. Zatim poduzetnici osnivači u dobi do 30 godina, poduzetnici s invalidnošću, poduzetnice, inovatori i poduzetnici koji se bave informacijskim tehnologijama, proizvodnim djelatnostima te uslužnim djelatnostima vezanim uz proizvodnju. Osim prostora, stanarima je osigurana poslovna oprema te pružanje podrške kroz savjetovanja, edukacije, povezivanja, prezentacije, promidžbu i vidljivost u početnim i najkritičnijim fazama razvoja njihovih tvrtki. Svi ti alati trebali bi pomoći povećanju broja tvrtki koje opstaju na tržištu, potaknuti rast i razvoj te otvaranje novih radnih mjesta.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike