Mozaik
U NOVOJ SERIJI “THE FIRST LADY”

Gillian Anderson glumit će Eleanor Roosevelt
Objavljeno 27. veljače, 2021.
Televizijska mreža Showtime već neko vrijeme radi na svojoj novoj antologijskoj seriji "The First Lady" ("Prva dama"), a ovih su dana potvrdili kako je ulogu Eleanor Roosevelt dobila glumica Gillian Anderson, prenosi magazin Variety. Nadolazeća serija - snimanje je počelo ovoga tjedna u Georgiji - ističe se po tome što će govoriti o američkoj povijesti i američkom vodstvu, ali ovaj put iz ženske perspektive, i to žena u Bijeloj kući. Umjesto na zapadno krilo serija je fokusirana na istočno krilo, u kojem su se donosile povijesne odluke kojima javnost nije svjedočila, a za njih su zaslužne prve dame. U fokusu će se naći tri američke prve dame, a Anderson ovime se pridružila Violi Davis i Michelle Pfeiffer, koje glume Michelle Obame odnosno Betty Ford.

- Gillian Anderson glumica je nevjerojatna dometa i iznimna talenta, čime je savršen izbor za upotpunjavanje ovog moćnog trija koji će se naći u ulogama legendarnih žena. Inspirativno je imati Gillian, Violu i Michelle, kao i Susanne Bier i Cathy Schulman, na čelu ove serije. One su doista postavile temelj za posebnu Showtimeovu seriju - izjavila je Amy Israel, izvršna potpredsjednica programa za Showtime. Anderson je glumila britansku premijerku Margaret Thatcher u četvrtoj sezoni Netflixove serije "Kruna", za koju je nominirana za Zlatni globus.

Kreator je serije "The First Lady", koja bi na male ekrane trebala stići do kraja ove godine, Aaron Cooley, a u ostalim ulogama naći će se Aaron Eckhart (Gerald Ford), Judy Greer (Nancy Howe), O. T. Fagbenle (Barack Obama), Jayme Lawson (mlada Michelle Obama), Kristine Froseth (mlada Betty Ford) i Rhys Wakefield (Dick Cheney). D.Miklić
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike