Sport
STIGLI PAPIRI

Ivan Santini debitira u Varaždinu?
Objavljeno 25. veljače, 2021.
Činilo se kako bi se sve moglo odužiti, ali je zapravo riješeno vrlo brzo. Ivan Sanitni dobio je svu potrebnu dokumentaciju i sada je i službeno postao igrač NK-a Osijek. U konkurenciji za momčad bit će već za susret protiv Varaždina, a nakon rješavanja problema, odnosno dokumentacije, u Gradskom vrtu su svi odahnuli. "Žalosne sove" i oni koji su ljubomorni na Osijekov uspon predviđali su krah cijele priče i naslađivali se "nesposobnošću Osijeku", a sada im ostaje samo da pate. Nakon negativnog odgovora koji je NK Osijek dobio od Santinijeva bivšeg kluba iz Kine, slučaj je u svoje ruke uzela FIFA i on je riješen vrlo brzo. No pozitivan odgovor, možda ne tako brz, u Osijeku su i očekivali s obzirom na to da je Santini imao sve potrebne argumente za rasikd ugovora na štetu kluba.
- HNS nam je puno pomogao u cijeloj situaciji jer se bez njega ne bi moglo napraviti ništa. S obzirom na to da su Kinezi odbili naš zahtjev za izdavanje potrebne dokumentacije, preostalo nam je samo da preko FIFA-e riješimo problem. Nekada se ovakvi slučajevi mogu rastegnuti i na mjesec dana, ali na našu sreću, mi smo to uspjeli riješiti za manje od deset dana jer smo na vrijeme poslali svu potrebnu dokumentaciju FIFA-i. Želim zahvaliti svima koji su omogućili da taj proces završi na naše zadovoljstvo. U najboljem slučaju nadamo se kako će konkurirati za susret protiv Rijeke u četvrtfinalu Kupa, ali sretan sam što će nam na raspolaganju biti već danas u Varaždinu. Nismo ništa izgubili jer da je i ranije registriran ne bi konkurirao za prvenstveni dvoboj u prošlom kolu s Rijekom s obzirom na njegovo tjelesno stanje. Sad je iza njega desetak dana treninga s nama, pa i da nije registriran, svakako bih ga vodio u Varaždin kako bi osjetio atmosferu u momčadi. Ovako smo još zadovoljniji - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka. D. Keler


Dalibor Keler
TOPČAGIĆ NA REHABILITACIJI, A BRLEK NA PREGLEDU
Dva zimska pojačanja bijelo-plavih bit će duže izvan stroja. Mihert Topčagić uspješno je operirao kralježnicu i u nedjelju bi se trebao vratiti u Osijek gdje će nastaviti terapiju. U najboljem raspletu na teren bi se mogao vratiti za mjesec i pol dana. Što se, pak, Petra Brleka tiče, on će danas u Zagrebu obaviti još jedan pregled ozlijeđenog koljena, pa će se onda jasnije znati koliko će trajati njegov oporavak. No izvjesno je kako ga duže nećemo gledati u akciji.
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike